The Raven (2012)

Corbul

Premieră:
27-04-2012
Site oficial:
The Raven (2012)
Laura Trisca – Cinemateca Trisk
The Raven se rostogolește ireversibil pe panta eșecului, lăsând în urmă o mânjeală semi-gotică irelevantă, deși tare mă tenta să-i zic spârcâială. Un fel nefericit de a vinde tomate cu aspect estival îmbietor, dar cu gust iernatic.
Angela – Anzhela Movies
Filmul are momentele sale bune, dar nu neglijez faptul ca uneori pare ca te pierde ca spectator pentru ca amana prezentarea unor momente cheie care sa imprime stare de tensiune, optand sa taraganeze niste secvente cu discutii inutile.
Delia – Filme-cărți
Recomandarea mea este sa vedeti acest film si apoi, daca nu l-ati citit pe Poe, sa o faceti fara intarziere. Iar daca l-ati citit demult, cum e cazul meu, sa reveniti si sa va verificati vechile impresii si emotii.
Crăița Nanu – Raluk
The Raven se vrea un thriller gotic despre un criminal in serie. The Raven se vrea un omagiu adus lui Poe. The Raven nu reuseste sa fie nici una, nici alta, dar umbla cu cioara vopsita, ceva de speriat.
OanaVo – metropotam
Condeiul, cerneala, cuvintele scrise si misterul au rolurile principale in The Raven (profunde subiectiv spus, filmul iti confera o senzatie detectiveasca, ca spectator incepi si tu sa incerci sa pui cap la cap detaliile).
Tyler Chase – Paste Magazine
În ciuda celor mai bune elemente-clișeu pe care realizatorii le folosesc pentru a crea atmosfera (lanterne, ceață, canale), suspansul nu prea există, pentru că nu-ți pasă foarte mult de personaje.
Bill Gibron – Film Critic
Probabil că ar fi trebuit să folosească un alt manuscript.
Eric D. Snider – Film.com
Problema lui The Raven este aceeași pe care o au multe filme: nu-l au în distribuție pe Nicolas Cage.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Nu e nici suficient de mare și nici suficient de înfiorător pentru a satisface dorința de crimă, mister și aluzii literare.
A.O. Scott – New York Times
Dl. Cusack face tot posibilul să împace părțile contradictorii ale unui personaj incoerent, într-un, îmi pare rău s-o spun, film incoerent.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
„The Raven”, un thriller emoționant cu personaje în costume de epocă, încearcă să explice moartea lui Poe punând laolaltă părți aleatorii din alte thrillere despre criminali în serie.
Kim Newman – Empire
Poe a fost unul dintre cei mai răi și fără milă critici ai epocii sale. N-ar fi lăsat acest film să treacă așa ușor.
Peter Bradshaw – The Guardian
e o idee bună să dea lui Baltimore un nou ucigaș în serie cu mai mult de un secol înainte ca Dr Hannibal Lecter să fie angajat de Johns Hopkins Medical Centre în acel oraș.
Nigel Floyd – IGN
Un biopic gothic pe care-l poți trece cu vederea, care are un scenariu stângaci și nimic mai mult.