Real Steel (2011)

Premieră:
07-10-2011
Site oficial:
Real Steel (2011)
Distribuitor:
Richie – Marele Ecran
Cred ca cel mai scurt mod de a descrie Real Steel e un termen din box. Uppercut. Te surprinde pentru ca trailer-ul a indus o directie iar filmul a urmat alta. E un amestec bizar de film reusit tehnic, eficient emotional, inspirational in termeni sportivi insa oarecum nedrept cu prognoza viitorului, care imi pare destul de aiurita.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
A costat 80 de milioane de dolari, iar rezultatul de pe ecran merită: Real Steel/Pumni de oţel îmbină câteva genuri pe care nu le-ai fi crezut în stare să se înghesuie în acelaşi timp la cinema, de la drama de familie până la filmul despre box (sau sport în general), totul într-un context SF.
Gruia – metropotam
Tragem un „pumn de otel” si facem recapitulare: scenariu penibil si care sfideaza orice logica, jocul actorilor foarte prost, efecte speciale mediocre. Concluzie: mai bine incercati un joc pe calculator.
Simona – FilmeTari
Real Steel mi-a dat la început impresia că sunt pe cale să văd un fel de continuare la Transformers, ceea ce nu a fost în totalitate adevărat. Sunt prezenţi desigur roboţii, apare şi nelipsita relaţie apropiată dintre aceştia şi oameni, dar ideea şi modul de abordare sunt cu totul diferite. Plus, efectele speciale foarte bune fac în aşa fel încât înfăţişarea şi acţiunile roboţilor să pară cât mai reale. Rezultatul? Două ore de film revigorante, de la care vei pleca cu zâmbetul pe buze.
Radu Acsinia – Raluk
Vazuta la cinematograf, productia aceasta are toate sansele sa va placa si sa va impresioneze prin luptele extreme de bine realizate, prin efecte si printr-un protagonist fara glas pe care aveti mari sanse sa il indragiti. Daca il veti vedea acasa s-ar putea ca o parte din farmecul lui sa dispara si sa fiti mai predispusi sa ii observati multitudinea de reclame plasate sau telefonul transparent pe care toata lumea poate vedea ce faci. In concluzie, daca sunteti un fan al filmelor de actiune duceti-va cu incredere sa il vedeti, daca nu sunteti neaparat fani de filme cu actiune la cote alarmante, aveti sanse sa va placa, dar fara garantii.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Real Steel este un film real. Are personaje de care ne pasă, are o acţiune cu sens şi un scenariu captivant. Este genul de film pe care tânărul public îl căuta la Transformers.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Această poveste despre un pugilist ieşit din circuit care încearcă să se revanşeze prin boxul cu roboţi este realizată numai din părţi reciclate.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Real Steel este regizat de realizatorul filmului „Night at the Museum”, Shawn Levy, care se foloseşte la maximum de îndemânarea sa de a îmbina oamenii cu lucrurile create pe calculator într-o poveste emoţionantă, satisfăcătoare.
Drew McWeeny – HIT FIX
Pot spune, în sfârşit, că m-a încântat un film de Shawn Levy şi că a fost plăcut să fiu total surprins de un film cu un buget mare.
Jim Vejvoda – IGN
Inspirat din povestirea lui Richard Matheson „Steel”, Real Steel reprezintă o poveste emoţionantă despre legătura dintre un tată şi copilul său, cu un concept impresionant – boxul cu roboţi – care funcţionează cu mult mai bine decât v-aţi fi aşteptat.
Todd Gilchrist – IndieWire
Cea mai recentă producţie a lui Shawn Levy poate fi considerată una de succes, dar nu este ceva extraordinar.
Michael Simms – Film Ink
Real Steel emană căldură adevărată şi este, cu siguranţă, biletul câştigător pentru familiile care caută o poveste emoţionantă şi cu lupte de roboţi.
Anthony Morris – The Vine
Este o linie subţire între ceva prostesc şi ceva extraordinar, iar acea linie poate fi reprezentată în două cuvinte: ROBOŢI PUGILIŞTI. Este extraordinar pentru că roboţii sunt extraordinari. Indiferent de vârstă, dacă te-ai jucat cu roboţi, nu vei dori să ratezi aşa ceva.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Real Steel are tot ceea ce îşi doreşte un adolescent fan Transformer şi priceput la jocuri pe calculator; de asemenea, reprezintă şi o dramă de familie, care o va atrage în special pe mamă.
James White – Empire
Rocky cu roboți? Nu e chiar în aceeași categorie cu Balboa, dar, cel puțin, Real Steel are greutate.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Nu e nici așa de prost precum sună, nici așa de bun precum ar fi putut fi.
Stephen Holden – N.Y. Times
În cele din urmă, este o bucată de entertainment bine scrisă, cu un ritm în care se poate citi încrederea în succesul său, deși intrigile secundare nu par altceva decât simple umpluturi inserate între scenele de luptă.
Peter Travers – Rolling Stone
Sugar Ray Leonard a ajutat la realizarea efectelor de motion-capture și se vede. Bine lucrat. Dar cel mai deranjant lucru la Real Steel este plasarea nerușinată de produse.
Peter Bradshaw – The Guardian
E un film incredibil de cinic, scris și interpretat de roboți și cu una dintre cele mai flagrante reclame pentru o anumită băutură.
Eric D. Snider – Film.com
Cu siguranță, o poveste atât de elementară ca aceasta ar fi putut fi spusă în mai puțin de 127 de minute.
Nu are nimic surprinzător, dar Real Steel își spune povestea cu atât de mult farmec, umor și optimism încât e greu să nu te îndrăgostești puțin de el.
Jason McKiernan – FilmCritic
Shawn Levy a regizat Real Steel și, de bine sau de rău, tipul pare că știe cum să creeze spectacole care să atragă publicul larg.
Anthony Quinn – The Independent
La fel ca și recentul Warrior, acesta a fost făcut pentru băieții de 13 ani, care-și petrec mai mult timp jucându-se pe calculator decât uitându-se la filme.