Premieră:
22-10-2010
Site oficial:
Red (2010)
Magda Georgescu – Raluk.ro
La pensie sau nu, Bruce Willis demonstreaza inca o data ca filmele cu el sunt o garantie a calitatii si bunei dispozitii. Red este un film excelent, dozajul de adrenalina si umor este inspirat, distributia de mare clasa. Dupa atatea dezamagiri de anul acesta, Red este o surpriza mai mult decat placuta, la care va veti distra non-stop.
Cris – monden.info
Avem actiune, suspans si o gramada de momente comice. Plus o gasca de actori greu de pensionat. Pe scurt, chiar daca nu e cel mai tare film al anului, merita vazut.
Gruia – metropotam
RED se inscrie cu usurinta in acea categorie de filme care ar fi putut fi mult mai bune, pe care o parte si-ar fi dorit sa nu le vada… iar multi nici nu le vor vedea.
Delia – Filme-Cărți
La finalul acestui film, pot sa ma declar multumita, pentru ca asteptarile nu mi-au fost inselate. Echipa de realizatori a fost la inaltime, intr-o productie plina de actiune bine echilibrata, debordand de umor sanatos, dar si de amaraciune bine temperata.
John DeFore – Hollywood Reporter
Deşi urmează la perfecţie reţeta tipică a unui film din acest gen, Red include suficient umor şi romantism încât să nu fie destinat doar fanilor filmelor de acţiune.
Kenneth Turan – LA Times
Regizat de către Robert Schwentke şi binecuvântat cu prezenţa a multor nume de primă-mână, precum Bruce Willis, Morgan Freeman şi John Malkovich, „Red” este un film mult prea mulţumit de sine, fără a avea prea multe motive.
Keith Staskiewicz – Entertainment Weekly
Red nu e decât o scuză pentru a-i pune lui Helen Mirren o mitralieră în mâini.
A.O. Scott – New York Times
Dacă ai chef să revezi câteva dintre filmele proaste ale verii trecute, atunci Red este exact ceea ce cauţi.
Angie Errigo – Empire
Un film distractiv şi, deşi în a doua parte pare că oboseşte puţin, carisma actorilor este suficientă pentru a-l salva.
Jason McKiernan – FilmCritic
Chiar dacă îţi dai seama mai greu, Red este o adaptare a unei benzi desenate din 2009, a lui Warren Ellis. Filmul se abate puţin de la povestea originală, însă schimbările funcţionează perfect pentru acest film, ai cărui realizatori au ales să pună mai mult accent pe acţiune şi comedie.
Drew McWeeny – HITFIX
Red nu este un film care să redefinească un gen sau care să şocheze pe cineva prin construcţia sa narativă. Nu este un film echilibrat, dar în cele mai bune momente ale sale, Red este unul dintre cele mai plăcute lucruri văzute anul acesta.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Red nu e nici un film prost, dar nici unul bun. Are în distribuţie actori pe care ne-ar fi plăcut să-i vedem făcând lucruri mai interesante.
Peter Bradshaw – The Guardian
Noul film cu Bruce Willis merge pe aceeaşi idee ca şi The Expendables, numai că e puţin mai amuzant. Însă farmecul dispare rapid şi nu rămâi decât cu două – trei poante.
Chris Tilly – IGN
Red este lung, previzibil, seamănă cu multe altele de acest gen şi, fără îndoială, este una dintre cele mai distractive experienţe cinematografice din acest an.
Pentru ceea ce doreşte să fie, este foarte bun, obişnuiesc să spună unii. Ok, au dreptate… Dacă ceea ce doreşte să fie, e un film cu scene de acţiune neoriginale, cu glume care nu sunt amuzante şi o intrigă subţire, atunci da, pentru ceea ce este (un film prost), Red este (un) foarte bun (film prost).
Laremy Legel – Film.com
Red nu e nimic altceva decât o comedie pur ştrengărească. Un pic nebunesc, un pic sentimental, este un film pe care nu-l poţi aprecia cu adevărat dacă nu ai crescut văzându-i pe ecran pe Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman, ori John Malkovich.
Nicholas Barber – The Independent
Simt că Red a mai fost făcut deja de cinci sau şase ori anul acesta – şi, în sfârşit, a ieşit bine.
David Germain – China Post
Pur şi simplu, nu este suficient “Yippee-ki-yay” în Red. Regizorul Robert Schwentke (“Flightplan”, “The Time Traveler’s Wife”) ţinteşte spre un amestec de acţiune şi comedie, dar nu reuşeşte să ofere nici una, nici alta.