Rise of the Planet of the Apes (2011)

Premieră:
12-08-2011
Distribuitor:
Mihai Kolcsár – Raluk
Rise of the Planet of the Apes nu e un film despre razboiul dintre maimute si oameni, este filmul despre inceputul acelui razboi. O combinatie perfecta intre drama si actiune, e un film pentru multe (daca nu chiar toate) gusturile si care va va lasa cu un sentiment ca nu ati pierdut timpul dupa.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Cel mai mult la Invazia ne-a plăcut realismul cu care „evoluţia devine revoluţie” (sloganul premierei). Cu doar câteva (dar din păcate consistente) excepţii, Invazia nu provoacă rezervele spectatorului, insinuând în mintea acestuia un posibil pericol al unei răzmeriţe conduse de maimuţe.
Floryan – FilmeTari
Chiar daca este un sf, filmul pare suficient de real cat sa ne gandim ca tot ceea ce am vazut acolo este posibil.
Kenneth Turan – L.A. Times
Inteligent, distractiv și cu adevărat plăcut; arată cum trebuie făcut un film de vară care să te distreze fără a-ți insulta inteligența.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Acțiune consistentă, efecte speciale excelente și, de departe, cele mai bune interpretări ale unor maimuțe într-un film.
Kim Newman – Empire
O completare emoționantă, captivantă și demnă de laudă a venerabilului maraton de filme cu maimuțe.
Peter Travers – Rolling Stone
Rise of the Planet of the Apes m-a transformat într-o maimuță. Eram sigur că va fi prost. Însă, filmul a depășit așteptările mele și, pe alocuri, le-a depășit cu mult.
Roger Ebert – Chicago SunTimes
Este exact filmul la care m-așteptam. Nici mai mult, nici mai puțin.
Manohla Dargis – N.Y. Times
“Rise of the Planet of the Apes” este un film amuzant despre sfârșitul omenirii și care a primit acordul PETA – niciun animal nu a fost rănit în timpul filmărilor și nici cariera lui James Franco nu a avut de suferit.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Filmul dorește să fie o poveste cu tâlc, care avertizează cu privire la anumite lucruri, dar abia se sinchisește să spună ce vrea de fapt.
Peter Bradshaw – The Guardian
Prequel-ul la clasicul realizat de Charlton Heston poate că nu este la fel de reușit ca predecesorul său, dar tot e o satiră excelentă.
Scott Collura – IGN
Problema cu crearea unor maimuțe inteligente este că acestea pot ajunge mai deștepte decât tine… Și dacă e o problemă la Rise of the Planet of the Apes, atunci asta e faptul că maimuțele sunt mai inteligente decât filmul în care joacă.
Jonathan Hickman – Paste Magazine
Rise of the Planet of the Apes este unul dintre cele mai inteligente filme sf de acțiune din ultima vreme. Este un prequel așa cum rar mai vezi, care se încadrează de minune înaintea originalului de acum 43 de ani.
Toate scenele în care apar maimuțe sunt aur curat. Cele mai multe care implică prezența oamenilor – nu prea. Dar ceea ce funcționează funcționează atât de bine încât te face să ignori lucrurile mai puțin reușite.
Erin Free – FilmInk
Această dramă SF emoționantă și inteligentă merită propriile sale sequel-uri.
Gabe Toro – Indiewire
“Rise of the Planet of the Apes” nu reușește să aducă ceva nou seriei.
Bill Gibron – FilmCritic
Acest film se îndreaptă fără efort de la o idee la alta; are un stil narativ perfect natural și speră ca publicul să urmeze acțiunea.
Eric D. Snider – Film.com
O adevărată încântare!
Drew McWeeny – HIT FIX
Efectele vizuale remarcabile readuc această veche franciză la viață.
Tim Walker – The Independent
Rise… constituie un nou pas înainte pentru Weta, compania de efecte digitale din Noua Zeelandă a lui Peter Jackson, care a creat nu numai un singur personaj simpatic, ci o distribuție întreagă în CGI, formată din personaje convingătoare.
Paul Verhoeven – The Vine
Rise of the Planet of the Apes este unul dintre acele sequel-uri destul de rare, care chiar funcționează.
Ilan Preskovsky – Channel 24
E greu de crezut că aceasta este prima dată când Robert Wyatt, veteranul televiziunii britanice, se află la cârma unui blockbuster hollywood-ian, iar după ce am văzut ce a făcut din Rise of the Planet of the Apes, abia aștept să-i văd următorul film.