The Road (2009)

Premieră:
02-04-2010
Site oficial:
The Road (2009)
Distribuitor:
,

https://youtu.be/hbLgszfXTAY

Mihaela – FilmeTari
“The Road” este un film violent. Nu pentru ca post-Apocalipsa ramane o ipostaza inspaimantatoare, ci pentru ce se poate intampla atunci cand nu iei totul. Si se pot intampla multe.
Oanta Romeo – FilmBlog
Filmul e destept pentru ca nu braveaza, nu exagereaza. Nu vom avea parte de povestea cunoscuta, singurul punct ce pare desprins de la Hollywood fiind decesul de pe urma.
A.O. Scott – N.Y. Times
„The Road” este captivant şi câteodată impresionant, un film destul de bun care dezamăgeşte prin faptul că putea fi excelent.
Peter Bradshaw – The Guardian
Această respectabilă adaptare a poveştii post-apocaliptice a lui Cormac McCrathy îşi pierde din putere prin abaterea de la cele mai şocante aspecte ale romanului.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
„The Road” este, în mod curios, o experienţă care te lasă rece – sau, poate, nu este atât de curios, din vreme ce nimic nu se prea întâmplă în film.
Peter Travers – Rolling Stone
În acest bântuitor portret al Americii ca o patrie pentru niciun om, tânăr sau bătrân, Hillcoat – prin arta creată de Mortensen şi Smit-McPhee – poartă flacăra umanităţii noastre împrtăşită şi o lasă să ardă aprins şi real.
Kenneth Turan – L.A. Times
O onorabilă, dar nesatisfăcătoare, încercare de a ecraniza romanul lui cormac McCarthy.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
„The Road” prezintă cadrul şi personajele romanului scris de Cormac McCarthy. Este puternic, dar îmi lasă impresia că îi lipseşte din conţinutul emoţional.
Deborah Young –Hollywood Reporter
O sumbră imagine asupra vieţii umane, dar extrem de intensă.
Chris Barsanti – Film Critic
Chiar dacă scenariul lui Penhall nu poate captura poezia dialogului lui McCarthy, acest imperfect film reuşeşte, în final, să prezinte originala atmosferă sumbră cu o curajoasă şi remarcabilă convingere.
Christopher Monfette – IGN
Categoric, cartea este mai bună decât filmul. Deşi merită văzut, nu poate înlocui elementele prezentate în romanul lui McCarthy.
Paul Verhoeven – The Vine
Este o mişcătoare şi o terifiantă piesă de cinema, şi chiar dacă nu este uşor de privit, nu am putut să îl opresc din minte odată ce s-a terminat.
Brian Duff – Film Ink
Prezintă extrem de bine o apocalipsă ca pe o experienţă personală implacabilă, un element care lipseşte acestui gen de filme şi care se regăseşte din fericire aici.
Dan Jolin – Empire
Una dintre cele mai eficiente viziuni ale sfârşitului lumii realizată vreodată în cinematografie.