Rock of Ages (2012)

Rock pentru totdeauna

Premieră:
22-06-2012
Site oficial:
Rock of Ages (2012)
Delia – Filme-cărți
Parodic pe alocuri, presarat cu mult umor aluziv sau fatis (scenele dintre cei doi “amorezi” – Dennis Dupree si Lonny Barnett sunt suculente), plin de miscare si ritm paroxistic uneori, filmul este viu si mi-a revelat un Tom Cruise intr-un registru imprevizibil. Un Tom Cruise care culmea, nu canta rau deloc si care contureaza veridic conditia spre care poate devia un mare star, dar care ramane de-a pururi un superstar.
Radu Acsinia – Raluk
Este adevarat ca nu se ridica la nivelul emotional al unor musical-uri clasice, precum Moulin Rouge! sau Chicago, dar la fel ca si epoca pe care o reprezinta, nu prin emotii se evidentiaza, ci prin spectacol, multa galagie si exces de piele, machiaj si fixativ.
Dragoş Marin – Film Reporter
numerelor muzicale, cântate şi coregrafiate corect (reuşite scenele de la clubul de striptease), le lipseşte scânteia de care ar fi avut nevoie pentru a solicita o brumă de investiţie emoţională.
Laremy Legel – Film.com
Cruise, în rolul lui Stacee Jaxx, este întruparea unui zeu al rock-ului.
Peter Bradshaw – The Guardian
Fără îndoială că, la fel ca și The Producers, va fi adaptat din nou pentru teatru, probabil undeva prin 2017, iar la acea vreme va fi și mai anost și obositor.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Binecuvântat cu o energie neobosită, cu un simț al umorului deosebit și cu un Tom Cruise în niște pantaloni din piele fără partea din spate, preia cântece care nu te-ai aștepta să-ți placă și le transformă într-un musical ușor de plăcut.
Peter Travers – Rolling Stone
Atmosfera distractivă a lui Rock of Ages nu poate fi negată, la fel ca și interpretarea perfectă a lui Tom Cruise. E pur și simplu fenomenal.
Manohla Dargis – New York Times
Arată ca Disneyland și sună ca, ei bine, un musical prost de pe Broadway
Jim Vejvoda – IGN
Rock of Ages este o poveste de dragoste – dragoste tânără și inocentă pusă la încercare și dragoste față de muzica rock și despre puterea ei eliberatoare. Filmul își însușește această putere, dar, per total, nu este altceva decât un videoclip de două ore.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Actorii se distrează de minune iar momentele muzicale sunt realizate la perfecție.
Olly Richards – Empire
Este o tâmpenie enorm de distractivă.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Cele mai multe momente muzicale din Rock of Ages sunt filmate și coreografiate prost și arată de parcă ar fi fost editate cu satârul. Cu puține excepții, acestea nu exprimă emoția muzicii – ci, mai degrabă, o ridiculizează.
Drew McWeeny – HIT FIX
M-aștept ca acesta să fie filmul favorit al mamei mele în vârstă de 70 de ani, despre vremurile bune ale trupei Motley Crue… așadar, trebuie luat drept ceea ce este.
David Rooney – Hollywood Reporter
Hit-ul celor de la The Poison, de pe soundtrack-ul filmului promite „Nothin’ but a Good Time”. Măcar dacă ar fi fost așa.
Jessica Davis – Paste Magazine
Adam Shankman, care a regizat Hairspray, a realizat un nou film muzical inspirat cu Rock of Ages, chiar dacă nu oferă o experienţă egală cu cea a vedea originalul pe scenă.
Shankman, care a transformat Hairspray într-un film muzical decent, nu poate să ridice nivelul materialului avut, care a fost sub orice critică.
Erin Free – FilmInk
Lung şi bizar în unele momente, acest film se prezintă ca o plăcere muzicală nevinovată.
Kimber Myers – Indiewire
Durând peste două ore, Rock of Ages este o celebrare a excesului pe care numai un fan înfocat beat şi aproape surd ar putea să îi placă.
Scott Kara – New Zealand Herald
E un musical, nu o amitire grosolană a celor de la Motley Crue.