Route Irish (2010)

Route Irish

Regia:
Scenariu:
80%
Premieră:
09-12-2011
Site oficial:
Route Irish (2010)
Distribuitor:
Delia – Filme Cărți
Route Irish este un film puternic, care iti capteaza atentia inca de la primele scene si te tine inlantuit pana la momentele finale. Un film unicat in aria sa, pentru ca eu – cel putin – nu am mai intalnit ceva asemanator.
Ken Loach face prin intermediul acestui film un salt istoric, însă își menține personajele la același nivel de hiper-activism și implicare, cumulul de conflicte cu substrat perfect ancorat într-o realitate recentă din Route Irish își găsește corespondent în conflictele ceva mai îndepărate pe axa timpului din The Wind That Shakes the Barley.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un film mic de-ale lui Lynch – dar care are câteva momente cu adevărat puternice și idei valoroase.
Anthony Quinn – The Independent
cel mai recent thriller al lui Ken Loach, care vorbește despre lucrurile murdare din Irak, nu se va număra printre cele mai bune filme ale sale.
David Hughes – Empire
pătrunzător și exploziv
Emmet OCuana – FilmInk
Încă o bucată de cinema foarte captivantă și umană, de la Ken Loach, care ridică întrebări cu privire la politica zilelor noastre.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Are multe momente memorabile, mai mult sau mai puțin importante, de la un câine cu trei picioare care se întrevede, undeva în plan secund, bucurându-se, la scena în care Fergus privește oamenii de pe stradă, la întâmplare, prin luneta unei puști, sau chiar și inspirata alegere a cântărețului/muzicianului Kurd Talib Rascool pentru rolul unui translator irakian.