The Rum Diary (2011)

Jurnalul unui iubitor de rom

Premieră:
25-11-2011
Distribuitor:
,
Mihai Kolcsar – Raluk
Filmul incepe cu o scena in care Kemp se trezeste mahmur intr-o camera de hotel devastata, cam derutat in privinta intamplarilor ce au avut loc inainte; e o imagine destul de asemanatoare cu cea a spectatorului de dupa film; dar, dupa cum mahmureala vine dupa o betie nebunatica, si aici e vorba despre un film entertaining, si care merita vazut, chiar daca nu si-a ocupat un loc printre filmele cult.
Florentina Ciuverca – Film Reporter
The Rum Diary e aproape insultător de cuminte pentru spiritul lui Hunter S. Thompson, pentru ireverenţa şi nebunia sa. E neaşteptat de plat, deşi materialul prim e potenţial vulcanic: beţii, îndrăgostiri, corupţie, bătăi şi tot ce poate însemna viaţa de ziarist în Porto Rico, la 20 şi ceva de ani.
Gruia – Metropotam
Pe fanii lui Hunter S. Thompson, filmul nu-i va dezamagi, oferindu-le mult dorita ecranizare a romanului pre-gonzo, dar si unul dintre cele mai bune roluri pe care Depp le-a facut in ultimii ani.
Iuliana Iustina Stănculescu – Liternet
Filmul nu este un film uşor. Sunt cîteva genuri pe care Johnny Depp le survolează, iar această producţie, atît comedie, dramă cît şi film romantic, mă ajută să-mi afirm încă o dată admiraţia faţă de cameleonismul caracterial al lui Depp.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Te farmecă simultan din mai multe direcţii. Eşti sedus. Dar asta nu înseamnă că nu vei observa lipsa unei mize. Lipseşte şi o aprofundare a tot ceea ce se întâmplă; ai senzaţia că, din punct de vedere dramaturgic, scenaristul nu a făcut decât să înşire mărgele, colorate, din pietre preţioase şi din plastic, pe un fir de mătase.
John Walsh – The Independent
The Rum Diary este plin de viaţă încă de la început. Şi, cu toate că scenariul se împotmoleşte la un moment dat, dacă poţi ignora asta, ai atât de multe lucruri care să te încânte.
Peter Travers – Rolling Stone
În cele mai bune momente – distractiv, în cele mai proaste – convenţional.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O privire distractivă, dar neconvingătoare asupra maturizării lui Hunter Thompson, în Puerto Rico, în urmă cu 50 de ani, prin bunăvoinţa lui Johnny Depp.
Philip Wilding – Empire
Un tribut corespunzător adus lui Hunter, dar în primul rând o prezentare amuzantă şi captivantă a unei ţări aflate în genunchi, în timp ce un scriitor îşi găseşte propriu drum în viaţă.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
„The Rum Diary” prezintă perioada legendarului jurnalist petrecută în Puerto Rico-ul anilor 1960, când era încă un scriitor aflat în căutarea propriei voci. Până la urmă, aceasta este problema principală a filmului – Thompson şi-a găsit vocea, în timp ce „Rum Diary” nu a reuşit acelaşi lucru.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Ar trebui să fim martorii naşterii unui mare jurnalist, dar Hunter S. Thompson, în timp ce a înaintat în cariera sa, a fost absorbit de propriile excese. În „The Rum Diary”, acest mit a devenit o simplă scuză pentru a crea un film care eşuează.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Avem sentimentul că Kemp/Thompson a văzut viaţa mai mult prin fundul paharului şi că nu a trăit cu adevărat. Filmul accentuează această senzaţie, dar fără mare succes.
A.O. Scott – New York Times
O glumă uşoară deghizată într-un chef de proporţii, The Rum Diary reprezintă totodată un tribut emoţionant adus lui Thompson.
Drew McWeeny – HIT FIX
Dacă mi-aş fi dorit ca filmul să fie mai coerent? Cu siguranţă. Dar, chiar şi în acest mod imperfect, „The Rum Diary” este interesant, un film care te face să contemplezi la multe lucruri.
William Goss – IndieWire
„The Rum Diary” începe încântător, însă farmecul se pierde pe parcurs.
Peter Bradshaw – The Guardian
Adaptarea romanului semi-autobiografic scris de Hunter S Thompson este realizată cu dragoste, dar pare, mai degrabă, un proiect destinat uitării.
E un film subtil, relaxant, care-și arată farmecul în ritmul său. De fapt, cu o singură excepție, pare un film care te trimite cu gândul la cum se făceau filmele în trecut, când acestea mai degrabă sugerau decât arătau.
Anthony Benigno – FilmCritic
cel mai evident și mai dezamăgitor lucru la adaptarea romanului lui Thompson The Rum Diary este faptul că întregul film e atât de inofensiv.
Eric D. Snider – Film.com
un subiect promițător, cu siguranță, dar, în același timp, unul care are nevoie de o anumită disciplină pentru a-l face să funcționeze pe ecran.