Safe (2012)

În siguranţă

Premieră:
11-05-2012
Site oficial:
Safe (2012)
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Cu scenariul şi regia de Boaz Yakin, Safe începe confuz şi continuă devenind tot mai complicat, aşa că trece ceva timp până când spectatorul înţelege acţiunea; şi totuşi, regizorul Yakin face o echipă bună cu Jason Statham: unul din puţinii actori de acţiune pur-sânge.
Craita Nanu – Raluk
Ati mai vazut filme ca Safe. Stiti cum se termina si ghiciti cum se va ajunge acolo. Cu toate asta, Statham e Statham, impuscaturile asurzitoare, sangele improasca totul in jur, fetita e in pericol, rusii sunt rai, chinezii sadici, politistii fara scrupule. Una peste alta, 94 de minute de actiune sanatoasa pentru impatimitii genului.
Alex – FilmeTari
„Safe” este perfect pentru o seară între băieți, are violență stilizată, curse cu mașini, asiatici extreme de deștepți (aparent noțiunea de „asian level” a ajuns și la Hollywood) și arme. Este un film de acțiune, așa cum trebuie să fie, împușcături, pumni și un personaj principal charismatic care știe să se folosească de replici inteligente.
Max Nicholson – IGN
Deși povestea este la fel de convențională ca și în cazul celorlalte filme recente cu Statham, Safe nu este lipsit totuși de câteva surprize.
Anthony Quinn – The Independent
În primele 15 minute ale celui mai recent thriller de acțiune cu Jason Statham, acesta este îmbrâncit și bătut încât poți garanta că mai devreme sau mai târziu cineva va plăti pentru asta.
Henry Barnes – The Guardian
E dificil să creezi un film de acțiune cu suflet. Dar Statham a reușit.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
În ciuda unor secvențe de acțiune impresionante, Safe ”joacă” prea sigur.
Kim Newman – Empire
Un film de acțiune dur, epuizant și captivant, care în cele din urmă răsplătește spectatorul și care i-ar fi încântat pe Sam Fuller sau pe Howard Hawks.
Bill Gibron – Film Critic
Safe excelează (…), transformând ceea ce ar fi putut fi un film plictisitor, într-o încântare de final de primăvară.
William Goss – Film.com
Safe fuge din clișeu în clișeu și sare dintr-un oraș într-altul, renunțînd cu plăcere la logică, moralitate și orice asemănător, reușind să devină un film de acțiune modern cum rar găsești.
Andy Webster – New York Times
Măcar dacă cineva i-ar oferi acestui actor un rol într-un proiect pe măsura talentului său
Peter Travers – Rolling Stone
Problema lui Safe e că știi în orice moment ce va urma.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
S-ar putea să-i satisfacă pe fanii lui Statham, dar aceștia – la fel ca și el – ar face bine să-și mărească așteptările.
Geoff Berkshire – HIT FIX
Povestea, scenografia, stilul și personajele secundare sunt în plus. Arătați doar bătăile.
Robert Abele – Los Angeles Times
Filmul de acțiune al regizorului-scenarist Boaz Yakin nu are tocmai cea mai logică poveste, aducând laolaltă mafia rusească, grupurile mafiote chinzești, polițiștii corupți (conduși de Robert John Burke), un primar corupt (Chris Sarandon) și o mulțime de coduri care conduc la… dar cui îi pasă?