Salt (2010)

Scenariu:
65%
Premieră:
06-08-2010
Site oficial:
Salt (2010)
Floryan – FilmeTari
Angelina Jolie si plotul fac tot filmul si daca nu era acea doza minima de mister probabil am fi considerat filmul plictisitor. Urmaririle de masini, schimburile de focuri sau picioarele in gura nu impresioneaza.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Un film de vară, cu multă acţiune şi o eroină mai mult decât atractivă, cele 100 de minute ale lui Salt şi ceva popcorn te pot face să uiţi de o săptămână grea (şi călduroasă) la muncă.
William Thomas – Empire
O absurditate destul de distractivă, chiar dacă cu greu îți smulge un zâmbet. Nu chiar varianta feminină a lui Bourne la care ne așteptam. Nu este niciun pic previzibil pe de-a-ntregul – ceea ce constituie un bonus în aceste zile – reprezentând încă o confirmare a Angelinei Jolie ca zeiță a filmelor de acțiune.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Salt e un thriller al naibii de bun. Are toate lucrurile pe care le urăsc în filmele proaste, dar le cuprinde într-unul bun. E fascinant să vezi un film de acest gen realizat foarte bine.
Kenneth Turan – L.A. Times
Salt – filmul și Evelyn Salt – personajul sunt într-o continuă mișcare și acesta este un lucru bun, pentru că nu-ți dă voie să te gândești la cât de ridicol este scenariul. Dar cine se duce la un film de acțiune de vară pentru că totul este logic? Sau pentru că personajele sunt plauzibile? Te duci pentru cascadoriile executate la nivel de expert, pentru acțiunea bine regizată, care nu te lasă să-ți mai tragi răsuflarea și pentru unul dintre cele mai mari staruri de acțiune ale timpurilor noastre. Da, aceea este Angelina Jolie.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Dacă ești în căutarea unui thirller de spionaj care să merite atenția ta, acesta este Salt!
Peter Travers – Rolling Stone
Lăsați deoparte orice lipsă de încredere, voi ce intrați aici! Salt, având în prim-plan o Angelina Jolie sexy și de temut, în rolul unui agent CIA acuzat că fraternizează cu Rusia, are ca scop să-ți mențină nivelul pulsului la un nivel cât mai ridicat, astfel încât mintea ta să se oprească din gândit. WTF! Lasă logica deoparte sau vei pierde toată distracția!
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
La naiba, filmu-i distractiv. Deci cui îi pasă că-i o tâmpenie?
A.O. Scott – N.Y. Times
Ea [Angelina Jolie] este cel mai important efect special; o dovadă că într-o epocă în care tehnologia nu încetează să impresioneze, starurile de cinema încă mai contează.
Johnson Deng – China Post
Oamenii doresc să le pese de Salt, dar nu prea au motive. Însă, să ne aducem aminte: acesta este Hollywood-ul. Aici, blockbusterele de acțiune nu au fost niciodată cunoscute pentru profunzimea emoțională, ci pentru cât de comerciale sunt. Iar Salt urmează toate regulile de aici cu strictețe.
Scott Collura – IGN
Salt este văzut deja ca o potențială franciză. Încasările obținute vor decide dacă va exista un sequel sau nu. Chiar și cu un scenariu care ”scârțâie”, filmul reușește să fie unul bun. Imaginați-vă ce sequel ar urma cu un scenariu scris special pentru Jolie!
Bill Gibron – FilmCritic
Ceea ce-i lipsește în complexitate, reușește să suplinească printr-un divertisment dement.
Laremy Legel – Film.com
Părțile pozitive: Salt are câteva scene de luptă decente. Ține mai puțin de două ore. Ar putea ajunge un exemplu de ”așa nu” pentru diversele departamente guvernamentale.
Drew McWeeny – HIT FIX
Salt e un film foarte stupid și, până la final, menține un ritm alert, ținându-te cu respirația tăiată, făcând filmele Bourne să pară documentare. Ceea ce nu cred că e neapărat un lucru rău. Cel mai probabil, nu va dezamăgi publicul care-l va vedea în weekendul de debut, dar, sincer, puțin îmi pasă dacă va avea un sequel sau nu. Poate că Salt trebuie să continue, dar eu nu cred că trebuie să continuu să mă uit.
Anthony Morris – The Vine
Fanii filmelor de acțiune ar trebui să adauge puțin ”Salt” în meniul lor.