Seeking a Friend for the End of the World (2012)

Caut prieten pentru sfârșitul lumii

Premieră:
13-07-2012
Distribuitor:
Ana Barbu – Raluk
Am mers cu modeste asteptari de bine la Seeking a Friend for the End of the World. Si doar rabdarea si hotararea sa am material complet pentru recenzie m-au facut sa nu “scurtez” ad-hoc vizionarea filmului.
Victor – FilmeTari
”Seeking a Friend for the End of the World” este alternativa la câteva francize „fără suflet” promovate agresiv, o tragi-comedie romantică care refuză să facă un compromis esențial, având un singur rezultat posibil: la final, poți ieși din sală un pic deprimat, dar în niciun caz nesatisfăcut.
Dragoş Marin – Film Reporter
Regizoarea şi scenarista Lorene Scafaria (Nick and Norah’s Infinite Playlist) pune de-un road-movie pigmentat cu personaje colorate (jucate, în parte, de excelenţi actori din sitcom-uri recente), care se mişcă bine atunci când se ţine de drum, dar se clatină serios atunci când se opreşte să îşi pună întrebări.
Peter Bradshaw – The Guardian
Ca întotdeauna, fără un scenariu amuzant, Carell seamănă cu cel mai ciudat ucigaș în serie din lume.
Geoff Berkshire – HIT FIX
Dacă ați mai avea doar câteva săptămâni de trăit, v-ați pierde chiar și numai un minut pentru a urmări filmul ăsta? În niciun caz.
Anthony Quinn – The Independent
E conceput prost.
Ian Freer – Empire
Poate nu atât de amuzant și de tulburător pe cât te-ai aștepta, dar Carell și Knightley sunt o companie plăcută pentru zilele de la sfârșitul lumii.
Dan Kaufman – Paste Magazine
Este plin de intenții bune, dar este tras în jos de un scenariu prea convențional. Ceea ce ar fi putut fi o abordare unică pentru acest gen de filme a devenit un film mic despre probleme mari de valoare medie.
A.O. Scott – New York Times
Problema este că după un început promițător, (Scafaria) permite filmului să se transforme într-o comedie romantică plictisitoare, care nu pare nici mai importantă și nici mai interesantă prin prisma calamității globale iminente ce se apropie.
Jim Vejvoda – IGN
La fel ca o cometă care trece razant pe lângă Pământ, Seeking a Friend for the End of the World ratează de asemenea ținta.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Scafaria, care a surprins deosebit de plăcut cu scenariul său adaptat pentru Nick & Norah’s Infinite Playlist în 2008, este complet depășită de situație aici.
Peter Travers – Rolling Stone
Carell și Knightley dau tot ce-i mai bun din ei. Dar nu m-au făcut nici măcar pentru o clipă să-mi pese de ei ca și cuplu. Iar pentru o poveste de dragoste, acest lucru e practic sinonim cu sfârșitul lumii.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Sfârșește prin a fi o comedie romantică, deși nu promite niciun happy-end.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
În lumea noastră a filmelor de vară cu extratereștri și supereroi care par tot mai familiari, Dodge și Penny sunt cu atât mai prețioși, prin faptul că sunt oameni.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
Scafaria și cei doi actori principali deosebit de plăcuți au realizat un rom-com original, impresionant, amuzant și simpatic.
Eric Kohn – Indiewire
Șansele ca acest film să aibă profunzime se termină cu mult înaintea sfârșitului lumii.