Shrek Forever After (2010)

Premieră:
16-07-2010
Distribuitor:
Magda Georgescu – Raluk
Shrek a fost o capodopera. Shrek 2 a fost mai slabut, dar simpatic. Shrek 3 a fost foarte slab, un fel de telenovela proasta slab amintind de Shrek. Ei bine, Shrek 4 este o cu totul alta poveste. Este cel putin la fel de bun ca primul film Shrek, daca nu chiar mai bun. In istoria seriei Shrek, Shrek Forever After este o gura de aer proaspat. Probabil datorita schimbarii echipei de scenaristi si datorita noului regizor Mike Mitchell. Dar Shrek Forever After este un film de desene animate super amuzant, plin de suspans, cu o poveste originala si neasteptata, aproape complet lipsit de clisee. Un must-see in opinia mea.
Todoran-Rares Daniel Nicolae – Animation Magazine
Pentru acest film de adio, regizorul Mike Mitchell a amestecat stilurile cinematografice si a imbinat genul fratilor Grimm cu filmul cult al lui Frank Capra, It’s A Wonderful Life/ O viata minunata.Toate personajele din Shrek 4 sunt simpatice si bine construite. Decorurile sunt infatisate in culori mult mai vii chiar decat in primele trei filme. Insa, imediat ce Shrek se trezeste aruncat in noua realitate, decorul se schimba dramatic, devenind dezolant, gri auriu. Ce nu mi-a placut este lipsa unei povesti originale in acest film. Nu este suficient de dinamic si interesant, precum primele doua parti ale filmului Shrek.
Mihaela – Filme-Cărţi
Desi a pierdut din prospetimea initiala, „Shrek Forever After” continua sa distreze datorita farmecului personajelor principale, retetei de succes si in ultima instanta si scenariului. Ceea ce a pierdut pe traseu este umorul cu dublu inteles care au facut percedentele productii sa fie atat de apreciate atat de adulti cat si de copii, fiecare reactionand la aluzia care i se adresa. Asta nu-l face mai putin atractiv, insa isi pierde caracterul ”de neuitat”, ramanand un film bun dar pe care nu stiu insa daca iti mai doresti sa-l revezi.
Cristina Petrescu – metropotam
Nu mai este previzibil, nu este plicticos, poantele sunt vioaie (si absolut hilare pe ici-colo), replicile istete (cu potential de citat intre prieteni vreme lunga de-acum inainte), povestea e alerta, cu multe rasturnari de situatie, personajele noi sunt excelente, de la rautatea mica si roscata care este spiridusul Rumpelstiltskin cu gasca sa Fifi, coltoasa ca un piranha, la cohorta de vrajitoare, gruparea de rezistenta a capcaunilor si pana la noile personalitati ale vechilor personaje, reinventate aproape in totalitate.
Anca Grădinariu – Adevărul
„Shrek Forever After“ este un nou capitol, amiabil, dar lipsit de sclipire, al francizei. Spre deosebire de „Toy Story“ a lui Pixar, „Shrek“, creaţia DreamWorks, dădea semne de obosea-lă încă de la al doilea capitol. Cu al treilea se compromitea complet. Acest al patrulea e, cu siguranţă, mai bun (nici nu era greu, ţinând cont că anteriorul era sub nivelul mării) şi ne livrează o doză pasabilă de entertainment inofensiv.
Mihai – DiverCity Cafe
Mi-a placut foarte mult faptul ca se remarca un scenariu mult mai bine conturat decat in celelate trei filme, povestea fiind mult mai complexa. De aceea, nu stiu cat de mult va prinde la publicul sub 12 ani…chiar si eu ma asteptam sa gasesc faze comice, care sa ma faca sa simt ca nu a evoluat totul asa de repede.
Scott Collura – IGN
La final, Shrek Forever After lasă impresia unui compromis.
Frank Scheck – Hollywood Reporter
Această a patra parte a popularei francize ne arată că, în sfârşit, ar fi timpul să-i lăsăm pe Shrek şi Fiona să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi.
James White – Empire
Se anunţă o perioadă foarte creativă pentru DreamWorks. După succesul cu How To Train Your Dragon şi acest final echilibrat, puţin întunecat şi foarte amuzant al seriei Shrek, se pare că au găsit magia din nou.
Stephen Holden – N.Y. Times
Ce-l face pe Shrek Forever After atât de bun este modul în care au fost realizate personajele principale, care după aproape un deceniu de la primul Shrek au rămas la fel de proaspete şi pline de viaţă, cu o combinaţie perfectă de imagine, personalitate şi voce.
Massawyrm – Ain’t It Cool News
Nu e absolut nimic amuzant la Shrek Forever After. Este un film făcut pentru televiziune, care a căzut în capcana de a fi exact ceea ce satiriza primul Shrek.
Ella Taylor – NPR
Forever After (regizat bine de Mike Mitchell) este încântător, deosebit de amuzant, chiar dacă nu poate egala prima parte a seriei, deşi se apropie foarte mult.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Toţi cei implicaţi îşi fac treaba perfect, însă magia s-a pierdut şi Shrek Forever After nu mai este acel fenomen uriaş pe care-l ştiam.
Peter Bradshaw – The Guardian
Chiar dacă este în 3D de data aceasta, haideţi să-i rugăm pe producători să fie ultima parte.
Betsy Sharkey – L.A. Times
„Vinovat” de succesul acestei ultime părţi (după cum se zvoneşte) a francizei este regizorul Mike Mitchell, care reuşeşte să extragă din actori şi animatori cele mai profunde emoţii.
Peter Travers – Rolling Stone
Ajută enorm faptul că este realizat în 3D, însă personajele nu aduc nimic nou şi ne fac să ne pierdem interesul.
James Topley – China Post
Nu e acelaşi Shrek pe care-l ştiam, dar încă mai are destule de oferit. Aşadar, dacă eşti un fan al seriei, merită să-l vezi.
Bill Gibron – Film Critic
Partea bună a lui Shrek Forever After e că, pentru prima dată, creatorii săi au încercat ceva nou şi proaspăt. Partea proastă e că toată această reinvenţie au împachetat-o în acelaşi umor vechi.
Cara Nash – Film Ink
Deşi pare puţin obosit, acest ultim capitol reprezintă o frumoasă despărţire de cele două personaje principale.
Eric D. Snider – Film.com
Nu chiar îngrozitor de prost, dar nici n-aş putea spune că era nevoie de aces film.
Russell Baillie – New Zealand Herald
Față de precedentele două părți, aceasta este mult îmbunătățită, aducând un final amuzant și inteligent francizei.
Drew McWeeny – HITFIX
„Shrek Forever After” pare a indica încă o dată că atunci când povestea s-a sfârşit, trebuie să închizi cartea, pentru că orice ar urma după „Sfârşit” este un mare nimic.
Anthony Quinn – The Independent
Este o combinaţie interesant de mit şi pop-culture. Ceea ce-l trage în jos este faptul că şi-a pierdut puterea de a mai surprinde.