The Smurfs (2011)

Premieră:
26-08-2011
Site oficial:
The Smurfs (2011)
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Copiii din anii ’90 lăsau fotbalul, pititea sau elasticul când se făcea ora Ştrumfilor (pe atunci erau ştrumfi, nu ştrumpfi). Ei bine, puştii de-atunci sunt adulţii de-acum, iar The Smurfs/Ştrumpfii nu prea are ce să le ofere. Filmul poate fi o posibilitate de distracţie, în schimb, pentru prichindeii mici şi foarte mici, care se vor amuza la giumbuşlucurile puşlamalelor albastre.
Dorin Apavaloae – Raluk
Filmul e desenat bine, nici nu ma asteptam la altceva, intriga e voit facila, usor de asimilat de catre copii. Nu te duci la acest film cu asteptari de epopee, dar iesi cu zambetul pe buze din sala.
Michael Rechtshaffen – Hollywood Reporter
În ciuda tuturor îmbunătățirilor digitale de care s-a bucurat lumea Ștrumpfilor, rezultatele sunt remarcabil de triste.
Keith Staskiewicz – Entertainment Weekly
Ștrumpfii poate or fi albaștri, dar filmul lor este cu siguranță verde, reciclând bucăți din alte producții precum „Alvin and the Chipmunks,” „Garfield” sau „Hop” și realizând un film pe jumătate animat, pe jumătate viu și atent la toate detaliile de marketing însă nu și la poveste.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Acest hibrid, care combină acțiunea live cu animația, este mai mult un dezastru 3D decât o comedie de familie.
Neil Genzlinger – New York Times
E oarecum deprimant faptul că povestea se concentrează străduința personajului lui Harris de a veni cu o idee pentru o campanie de reclame la cosmetice, precum și faptul că ne amintește în mod frecvent că ideea unor mici creaturi care au venit în lumea noastră (Toy Story, Gnomeo and Juliet) este destul de uzată.
Cindy White – IGN
Din păcate, lucrurile bune din film sunt întrețesute cu o mulțime de referințe stridente, dialoguri banale și multe reclame la diverse produse.
The Smurfs este atât de drăguț și de inofensiv încât are un farmec aparte. Nu are chiar acea nostalgie a lui Winnie the Pooh, dar e ceva acolo. Singura problemă apare în momentul în care Ștrumpfii părăsesc orășelul lor fericit din ciupercă și ajung, cumva, în New York. Aici parcă se pierde ceva.
Gabe Toro – Indiewire
Poate că a cincea oară când cineva fie face treabă mare, fie vomită, fie urinează, începi să te întrebi cine ar trebui să se bucure de acest film. Numai niște perverși, probabil!
Bill Gibron – FilmCritic
It’s one of the smurfiest smurfing smurfs you will ever waste your smurfing money on.
Laremy Legel – Film.com
Per total, The Smurfs se situează sub medie; nu-ți va da coșmaruri, dar celor mici s-ar putea să le placă.
Drew McWeeny – HIT FIX
Acesta este exact tipul de film care nu poate fi lovit de vreun review negativ.
Peter Bradshaw – The Guardian
Evident, e doar o mică prostioară de vară pentru copii.