Premieră:
20-07-2012
Site oficial:
Ted (2012)
Distribuitor:
Cristina Ghila – Raluk
Daca te duci la filmul asta la cinema si singura informatie pe care o ai despre el e afisul, un lucru e crucial: lasa-ti fratele sau sora mai mica acasa!
Ștefan Gheorghieș – Cineblog
Ted este înainte de toate un film de vară destinat celor peste 15 ani (de parcă acum ăştia mici ar fi mari îngeraşi; îţi crapă urechile când îi auzi înjurând… ) de la care nu poţi avea mari aşteptări. Te plictiseşti acasă, ieşi la film, vezi Ted, te întorci acasă, mănânci şi te culci. Şi aşa se încheie o zi decentă.
Dragoş Marin – Film Reporter
o metaforă transparentă şi creativă despre maturizare şi responsabilizare, care aruncă în stânga şi-n dreapta cu referinţe la cultura pop, fie actuale, dar efemere
Marian Iuga – Film Sinopsis
Ironia e prezenta la tot pasul. Ridiculizarea unor filme, actori, tipologii încantă publicul avizat şi chiar dacă se face abuz de înjurături, umorul e per ansamblu satisfăcător, chiar bun.
Simona – FilmeTari
Am auzit multe păreri cum că filmul ar fi vulgar. Eu aş zice că regizorul chiar s-a temperat pentru audienţa generală. S-a temperat aşa de mult încât mai spre final deja devine o comedie banală şi clişeică a la Hollywood.
Laura Meleacă – Cinemateca Trisk
Dar nu vulgaritatea exagerată, brutalitatea, accentele misogine, antisemite și alte minunății asemenea (pe care spectatorul va avea plăcerea el însuși să le descopere, fără a mai insista eu aici) ar fi principala mea problemă cu Ted, ci lipsa de originalitate, scenele și personajele pe care se insistă exagerat de mult
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Bineînţeles, comedia are multe probleme de scenariu, iar povestea este inegală. Dar ce mai contează când îţi petreci bună parte din cele peste 100 de minute ale filmului râzând în hohote?
Peter Bradshaw – The Guardian
Ted nu e nici subtil și nici sensibil, dar te face să râzi.
TED is fucking awesome
Laremy Legel – Film.com
Vei simți atașamentul și camaraderia dintre un bostonian și ursulețul său.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Pentru a-l aprecia așa cum se cuvine pe Ted, cel mai potrivit este să uiți pur și simplu comportamentul său prost și să-ți păstrezi scuzele pentru că ți-a plăcut pentru mai târziu.
Peter Travers – Rolling Stone
Debutul în regie al lui Seth MacFarlane atinge toate punctele sensibile care-i irită pe pudici. Ted este isteric de amuzant.
A.O. Scott – New York Times
Păcatul lui Ted nu e faptul că e ofensator, ci că e plictisitor.
Drew McWeeny – HIT FIX
deși filmul vorbește urât, are un suflet bun
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
o îngâmfată comedie idioată.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Povestea lui Ted este oarecum cea standard, dar este îmbunătățită de abilitatea lui MacFarlane de a crea situații comice și de a le face să funcționeze.
Jim Vejvoda – IGN
Până în momentul de față, Ted este, fără îndoială, cea mai bună comedie a anului.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Nu multe filme reușesc să te facă să râzi constant de la început și până la final, dar debutul regizoral al lui Seth MacFarlane reușește să facă asta și fără a părea că se străduiește prea tare.
Niki Cruz – Paste Magazine
Deși Ted suferă puțin din cauza previzibilității finalului, modul în care Wahlberg și MacFarlane abordează tradiționala comedie camaraderească este o răsplată satisfăcătoare.
Drew Taylor – Indiewire
deși Ted este un film amuzant, umorul său este mai degrabă subțire și ușor lipsit de imaginație.