The Artist (2011)

Artistul

Premieră:
24-02-2012
Site oficial:
The Artist (2011)
Distribuitor:

https://youtu.be/muUImv91kFU

Andreea Mihalcea – Film Menu
nu susțin că lipsa patetismului îl face mai prost, sau că inserția momentelor comice ar fi nefuncționabilă, mă gândesc doar la ce se pierde când citezi filme și arhetipuri, pentru că, din păcate, de pe urma a ceea ce ar fi trebuit să fie un joc extrem de delicios, eu, una, nu m-am ales cu mare lucru.
Jovi – Filme-cărți
Declick-ul filmului este la minutul 30, cand eroul nostru viseaza ca… aude, ca lucrurile din jurul sau produc sunete, cand un simplu fulg ce pluteste prin aer si se aseaza pe pamant se aude ca un cutremur. Un cosmar pentru un om care considera ca numai filmul mut exista, un vis din care se trezeste cu greu si care ii schimba cu adevarat starea sufleteasca.
Dragoş Marin – Film Reporter
Artistul e mai mult decât o pastişă a filmului mut (se diferenţiază aşadar de Silent Movie al lui Mel Brooks), e un comentariu accesibil şi pertinent la adresa întregii perioade ce precede apariţia sunetului şi la adresa industriei filmului de azi.
Marian Iuga – Film Sinopsis
Cineva(Michel Hazanavicius) cu ceva aparte(The Artist) a reuşit să reducă trecutul în prim plan şi să ne încânte de la început până la final.
Ileana Bîrsan – BeWhere
Da, poveștile cinematografice se pot întoarce la câteva mijloace simple și expresive, se pot întoarce la emoțiile subtile și gesturile oneste. F.W.Murnau era de părere că, deși inevitabil, sunetul a venit prea devreme; cu atât mai mult în epoca 3D și a balastului zgomotos, se pare că tăcerea e de aur.
Mihai Kolcsar – Raluk
E simplist si cam naiv dar intr-un fel in care iti creste dragul de el. Si pentru ca Hollywood iubeste filmele care il iubesc, puteti fi siguri ca vom auzi de el in perioada Oscar.
Irina – metropotam
Vreti dans si multa muzica, vreti expresivitate si o poveste induiosatoare si aveti rabdare pentru un film in care replicile sunt induse? Atunci mergeti sa vedeti fermecatorul The Artist.
Alice Tynan – The Vine
E un film delirant, minunat, incredibil de grozav.
Damon Wise – Empire
Pur și simplu, irezistibil.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Acest film francez făcut în L.A. îi va încânta pe cinefili cu dragostea pe care o arată pentru epoca de aur a cinematografiei.
A.O. Scott – New York Times
Acesta nu este o lecție de istorie a filmului, ci, mai degrabă, o expresie generoasă și sentimentală a dragostei nestăpânite și nebune pentru cinema.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
The Artist este o minune a epocii sale, la fel cum Avatar este un miracol, deși privește lucrurile dintr-o direcție total opusă.
William Goss – Film.com
Cea mai bună dulcegărie a acestui an.
Drew McWeeny – HIT FIX
Nu mă pot abține de la a mă gândi că cei care l-au făcut n-au avut nicio idee despre rostul acestui film, în afară de a omagia vremurile trecute.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
În zilele de după ce am văzut The Artist, încă nu mi l-am putut scoate din minte, pentru că adevărata poveste de dragoste prezentă în film este cea dintre noi, publicul secolului 21, și inocența filmelor vechi, care, aici, devin noi, din nou.
Sean O’Connell – Film Critic
s-ar putea să fie cel mai bun film pe care-l vei vedea pe parcursul întregului an
Eric Kohn – IndieWire
o glumă de film de înaltă clasă, de școală, cu o valoare superficială. Dar este o glumă fermecătoare și absolut superbă.
Geoffrey Macnab – The Independent
Atât un film pe placul publicului cât și o bucată magnifică de cinema.
Peter Bradshaw – The Guardian
Finalul fericit m-a trezit în picioare, aplaudând pe parcursul genericului de final. Abia aștept să-l văd din nou.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
Un frumos și ambițios efort, plin de nostalgie, care demonstrează că realizatorii săi sunt, într-adevăr, artiști.
Peter Travers – Rolling Stone
The Artist cuprinde toate motivele pentru care mergem să vedem filme: acțiune, râsete, lacrimi și șansa de a ne pierde într-o altă lume.