The Avengers (2012)

Răzbunătorii

Premieră:
04-05-2012
Site oficial:
The Avengers (2012)
Distribuitor:
Andrei Creţulescu – BeWhere
ai senzaţia că totul pare făcut în joacă – o joacă scumpă, e drept, dar, după cum se vede, teribil de profitabilă. Ceea ce nu înseamnă neapărat că cinematograful e acum mai bogat.
The Avengers are o conștiință de sine vie, o conștiință a clișeului pe care o tratează cu umor…molipsitior pe alocuri. Structura filmului e oarecum neomogena, există o primă parte cronologic-manipulator-introductivă (care în ceea ce mă privește ar fi putut să fie la fel de bine și mută) și o ultimă parte ceva mai redusă ca intindere supra-concentrată în CGI și montaj.
Marian Iuga – Film Sinopsis
Din păcate, The Avengers e doar entertainment pur, pentru că ceea ce a reuşit Joss Whedon nu e foarte diferit de ultimul Transformers al lui Michael Bay.
Gruia – metropotam
The Avengers este de neratat, are tot ce-i trebuie ca sa fie un blockbuster excelent, mai ales ca vine impachetat si in efectele speciale IMAX 3D!
Richie – Marele Ecran
Exista o lejeritate binevenita in felul in care e servit neverosimilul, sunt permanent prezente auto-referintele care elibereaza de ridicol, discursul eroic-patriotic al capitanului e balansat de zeflemeaua omului de fier iar factorul comic e prezent nu doar in replicile lui Tony sau in comportamentul “din topor” al lui Thor ci chiar in persoana namilei verzi care sufera in final o tranformare majora
Dragoş Marin – Film Reporter
Doza de spectacol e consistentă, deşi nu ar fi dăunat încă vreo două luni de post-producţie. Impresionante, efectele vizuale sunt câteodată insuficient lustruite, însă acest lucru nu contează prea mult atunci când există atâtea lucruri care să îţi ţină retina ocupată. În cele din urmă, The Avengers e mai mult decât suma părţilor sale şi un proiect ambiţios care nu dezamăgeşte.
Angela – FilmeTari
Contrar etalonului stabilit de mine anterior, standardele au fost atinse si chiar depasite, filmul reusind sa triumfe la toate capitolele care acopera un film fidel genului contopit actiune-aventura.
Ioanina Pavel – Raluk
Poate ca un adevarat fanboy ar fi fost mai in masura sa judece The Avengers, un film cu super-eroi in fond – cu siguranta ar fi surprins muuult mai multe referinte menite comunitatii din target… asa ma auto-chestionam initial. Totusi, acum, dupa vizionare, imi salta inima de bucurie ca, de pe teren relativ neutru, pot sa va garantez, negru pe alb, un super-film, fara cusur, fara timpi morti.
Michael Burgin – Paste Magazine
În vreme ce Whedon își dă seama de importanța personajului lui Downey Jr. pentru poveste și, în același timp, le oferă tuturor personajelor, personaje pozitive sau negative, multe oportunități pentru a străluci, atât în ceea ce privește dialogul, cât și acțiunea.
Laremy Legel – Film.com
Un spectacol, în cel mai impresionant sens al cuvântului…
Eric Kohn – Indiewire
primul blockbuster autentic cu supereroi.
Joss Whedon a reușit să facă, cred, cel mai bun film cu supereroi de până acum. Este intens, satisfăcător și chiar emoționant.
Eric Goldman – IGN
A trebuit să așteptăm aproape o jumătate de secol pentru a se întâmpla, dar The Avengers a meritat așteptare, aducând laolaltă actorii perfecți și regizorul/scenaristul perfect.
Paul Verhoeven – The Vine
The Avengers este unul dintre cele mai bune filme cu supereroi care s-au făcut vreodată. E inteligent, neobosit, e distracție pură. Un clasic instant.
Erin Free – FilmInk
Incredibil de distraciv și genial de bine construit, cu niște personaje minunate, cu un umor inteligent și cu mult suflet, acesta este fără îndoială un câștigător.
Drew McWeeny – HIT FIX
…fantastic de distractiv, încrezător și complet așa cum niciun film Marvel nu mai fusese până acum.
Peter Bradshaw – The Guardian
E absurd de plăcut și o extravaganță absurd de distractivă, în același timp frenetic cât și suprarealist.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Whedon reușește să realizeze un film remarcabil, creând un echilibru în rândul acestor super-oameni, făcut astfel încât să-i încânte pe toți fanii dar totodată și pe cei care nu sunt încă fani.
James White – Empire
Un frumos amestec de eroism și umor
Peter Travers – Rolling Stone
Whedon ştie că nicio secvenţă de acţiune nu ar avea însemnătate pentru public dacă spectatorii nu ar cunoaşte cu adevărat personajele. Iar lui Whedon nu-i este teamă să încetinească pulsul acţiunii pentru a lăsa sentimentele să răbufnească.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Ca poveste, The Avengers este în mare parte o creaţie care se hrăneşte din elementele anterioare ale francizei. Dar marele final, realizat pe străzile din New York, este senzaţional.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Whedon este motivul principal pentru care acest gigant de 220 de milioane de dolari este gândit într-un mod inteligent şi realizat cu precizie şi vervă. Chiar dacă durează peste două ore şi 23 de minute, la câte lucruri se petrec în film nici nu-ţi vei da seama când a trecut timpul.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
The Avengers este realizat bine de către Joss Whedon, cu stil şi energie. Oferă fanilor exact ceea ce-şi doresc. Este însă de discutat dacă este, într-adevăr, ceea ce aceştia merită.
A.O. Scott – New York Times
Părţile bune sau amuzante ale filmului nu pot ascunde goliciunea sa, cinismul crescut care este mult mai direct faţă de restul exemplelor din acest gen.