fondatorul-poster

The Founder (2016)

Fondatorul

AP-12 Acordul Părinților pentru copii sub 12 ani
73%
Premieră:
27-01-2017
Durată:
115 minute
Site oficial:
The Founder (2016)
Distribuitor:
Vlad Zotta – MovieNews
Sunt atât de multe detalii atent selectate şi prezentate, încât nu doar că vei înţelege mai bine de ce McDonald’s este acum un lider mondial în alimentaţie publică, ci şi de ce anume a fost nevoie pentru a se extinde.
Alexandru Stan – IGN
Nu este un film delicios precum cartofii prăjiţi de la McDonald’s, dar este o mişcare îndrăzneaţă ce ne oferă o mică lecţie de business.
Leah Greenblatt – Entertainment Weekly
Keaton face tot ce poate pentru a ne face să ne pese de o ființă goală pe dinăuntru, la fel ca și ceilalți actori veterani din jurul său. Dar e greu să suporți gustul unui produs atât de lipsit de substanță.
Peter Travers – Rolling Stone
Îndrăznește să-l vezi. S-ar putea să-nveți ceva.
Manohla Dargis – New York Times
Dl. Keaton aproape că te face să crezi că există un pic de suflet acolo, alături de cartofii prăjiți
Kenji Fujishima – Paste Magazine
Kroc din film este, practic, un rechin de la început și până la final, dar Keaton refuză să-l transforme într-o caricatură.
Rodrigo Perez – The Playlist
Cu siguranță, “The Founder” nu reinventează mâncarea, dar luat ca o mică porție (deși ține mult mai mult, ai putea spune că nu durează mai mult de 90 de minute), spiritul lui viu și entertaining îl face să fie digerabil.
Peter Bradshaw – The Guardian
Filmul ne arată ceva despre capitalismul antreprenorial de după război, despre inovație, despre expansiunea corporatistă și despre drepturile proprietății intelectuale.
Justin Chang – Los Angeles Times
e un fel de odă pentru ceea ce compania ar fi putut deveni, dar este suficient de inteligent încât să realizeze că McDonald’s e interesantă doar pentru ceea ce a devenit.
Leslie Felperin – Hollywood Reporter
Este pentru cinema ceea ce este fast-food-ul pentru mâncare.