The Hunt (2012)

Vânătoarea

Premieră:
19-04-2013
Gen:
Durată:
106 minute
Site oficial:
The Hunt (2012)
Distribuitor:
Cinesseur – Cinesseur blog
Jagten se revendică dintr-un filon realist în care amperajul emoţional şi excepţionalele prestaţii actoriceşti (dintre care cea a lui Mads Mikkelsen, laureat, de altfel, la Cannes, rupe lanţul) sunt suficiente pentru a duce filmul înainte.
Florin Bică – Film Reporter
Vinterberg desfăşoară înaintea ochilor noştri, cu precizia rece a unui chirurg, o poveste despre instinctele inchizitoriale ale comunităţilor umane. Ne predă o lecţie despre psihologia mulţimii, despre judecăţi pripite şi ostracizare socială, despre fragilitatea relaţiilor umane şi despre rapiditatea cu care prietenul de azi devine duşmanul de… diseară.
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
O poveste cutremuratoare despre obsesiile societatii si despre perversitatea inocentei.
Sabina Bălan – Liternet
De aici aş extrage o calitatea a filmului, pe care, dacă nu aş numi-o obiectivitate, i-aş spune măiestria conducerii unui scenariu.
Bogdan – Blogul cu filme
Spre deosebire de Dogma, Jagten nu are nici un fel de dezlegare de normă: structură liniară, infuzie de momente dramatice şi personaje, dacă nu neapărat caricaturale, plasate pe linia băieţi buni – băieţi răi: fosta nevastă cu care protagonistul tratează custodia fiului; prietenul cel mai bun ofensat; noua iubită dată afară pentru că nu îşi înţelege amantul; etc.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Odata cu “Jagten”, societatea indoctrinata de idei statornice, primeste din nou partituri zgomotoase, neintrerupte si rascolitoare. Accentul este pus pe ideile preconcepute care au fost alimentate cursiv de conceptii care ingradesc gandirea si limiteaza optiunile.
David Hughes – Empire
Frumos interpretat și copleșitor, drama socială a lui Vinterberg nici nu ar putea fi mai actuală decât este.
Peter Bradshaw – The Guardian
Mikkelsen, un actor cunoscut ca personajul negativ din Casino Royale, demonstrează aici adevăratele sale calități de interpretare.
David Rooney – Hollywood Reporter
Cel mai bun film al lui Thomas Vinterberg de la Festen încoace este o dramă psihologică tulburătoare, creată în jurul interpretării uimitoare a lui Mads Mikkelsen.
Nicholas Barber – The Independent
Pe măsură ce The Hunt trece de la o dramă plauzibilă la o comedie satirică implauzibilă, își pierde o parte din puterea sa tulburătoare.
Drew McWeeny – HIT FIX
incredibil de bine realizat și de bine interpretat