Premieră:
11-02-2011
Distribuitor:
Ioanina Pavel – Raluk
Cholodenko – al carui Laurel Canyon este tot un must-see incontestabil – a dibuit dozajul perfect al ingredientelor care fac viata, si filmele inspirate din ea, cel putin digerabila, daca nu frumoasa, iar noul ei film este o capodopera in nisa cinema-ului care isi unge pe suflet spectatorul fara a-l santaja cu povesti airbrush-uite.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
E exact genul de film american „independent“ care devine popular şi primeşte nominalizări la Oscar: are o morală oarecum îndrăzneaţă, servită de o construcţie retorică finuţă şi vivace, dar îndrăzneala lui se opreşte departe de orice idee radical-transgresivă (atacă mitul că familia de tip clasic ar fi unicul depozitar de nădejde al aşa-numitelor valori familiste, dar nici prin gînd nu-i trece să chestioneze fundamental valorile însele), iar din punct de vedere stilistic e, la fel ca majoritatea filmelor hollywoodiene, lipsit de orice semnătură personală.
Mihaela – FilmeTari
Nu, nimic dramatic ori ridicol de siropos, ci doar o continuitate firească a evenimentelor, o maturitate emoţională suficient de ridicată cât să le plaseze pe cele două în rândul unor fiinţe echilibrate şi raţionale.
Irina – metropotam
The Kids Are All Right e un film mai mult decat all right: e bun, e spumos, are drame distractive si actori pe care ii aplauzi la tot pasul. E genul de film in care nu se intampla nimic si in acelasi timp atatea, acel tip de film in care, daca ai rabdare, o sa fii imediat absorbit de povestea personajelor si o sa-ti placa sa te joci de-a intrusul in vietile complicate ale unei familii ciudate.
Betsy Sharkey – L.A. Times
O dramă excepțională despre ce înseamnă o familie și cu interpretări remarcabile din partea Annettei Bening, Julianne Moore și Mark Ruffalo.
Ella Taylor – NPR
Principalul aspect pe care se bazează The Kids Are All Right nu este faptul că Nic și Jules sunt un cuplu format din lesbiene, ci faptul că cele două se comportă atât de convențional.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Refuz să-l numesc un ”film despre lesbiene”. Îmi propusesem chiar să nu menționez cuvântul ”lesbiană” și să vă las pe voi să vă dați seama că este vorba despre un cuplu format doar din femei. The Kids Are All Right are în centru o familie de lesbiene, dar nu despre asta e vorba. Este un film despre căsnicie, această instituție ale cărei provocări sunt universale.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Nu știu ce e mai încântător – faptul că în The Kids Are All Right îi putem vedea pe Bening, Moore și Ruffalo jucând remarcabil în această poveste irezistibilă despre căsătoria dintre lesbiene, un donator de spermă, sex, vin roșu și criza adolescentină. Sau faptul că acest film amuzant, sexy și deștept sparge barierele dintre ”conținut special pentru homosexuali” și ”conținut universal, pentru întreaga familie” cu o asemenea autoritate.
A.O. Scott – N.Y. Times
Este un film deosebit de amuzant, fără să exagereze în această privință, și înduioșător, fără a se strădui prea mult.
Amanda Petrusich – Paste Magazine
Amuzant și încântător, The Kids Are All Right se concentrează pe valorile care defines cu adevărat o familie: dragostea și capacitatea de a ierta.
Chris Cabin – FilmCritic
The Kids Are All Right s-a născut din mintea unor persoane liberale, dar fără a se adresa condescendent persoanelor conservative și nici nu încearcă să-și impună cu forța punctul de vedere asupra homosexualității, așa cum alte filme de genul ăsta o fac.
Eric D. Snider – Film.com
Relația din centrul filmului nu este tocmai ortodoxă, dar este prezentată mult mai realist decât ceea ce putem vedea în majoritatea celorlalte filme care vorbesc despre relații.
Drew McWeeny – HITFIX
O distribuție remarcabilă, o regizoare talentată și un scenariu extraordinar, toate acestea se unesc pentru a ne oferi o minunantă surpriză.
Anthony Quinn – The Independent
Cel mai bun lucru din acest film, și un motiv în sine pentru a nu rata The Kids Are All Right, este Annette Bening.
Anna Smith – Empire
O explorare inteligentă și plină de afecțiune a noțiunii de familie, care este convențională și neconvențională în aceeași măsură.
Peter Travers – Rolling Stone
Este irezistibil.
Justin Lowe – Hollywood Reporter
Această scrisoare de dragoste către suporterii căsătoriei între homosexuali este un film rezonabil de încântător, dar nu unul excepțional.
Peter Bradshaw – The Guardian
Această comdie despre un cuplu format din lesbiene, despre copiii lor și despre un donator de spermă, este un studiu abil al familiei postmoderne.
Peter Knegt – IndieWire
Scenele pline de pasiune din final te fac să realizezi imediat că aceasta este mai mult decât o comedie romantică inteligentă.
Filmul ăsta e mai mult decât în regulă, e aproape perfect!
David Germain – China Post
Bening domină acest film înzestrat, de altfel, cu interpretări remarcabile. Moore este curajoasă și înduioșătoare, iar Ruffalo, al cărui șarm dovedește cât de bun poate fi un actor, atinge noi niveluri de conștiiciozitate și adâncime emoțională.