The Sweeney (2012)

Justiţie la limita legii

Premieră:
28-09-2012
Site oficial:
The Sweeney (2012)
Distribuitor:
Angela – Anzhela Movies
“The Sweeney” este un film vizionabil, ba chiar unul recomandabil celor care vor sa mai priveasca si altceva fata de ceea ce s-a tot servit anul asta; garantiile impun momente bune care nu se lasa asteptate.
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Dimensiunea stilistică se regăseşte şi în zona imaginii – o combinaţie de decupaj atent elaborat şi deconstructivism gestionat cu precizie (deşi, uneori, jongleriile cu zonele de sharff nimeresc cam pe-alături). De asemenea, Nick Love se dovedeşte capabil să construiască un suspense autentic, cum rareori am mai întâlnit în peisajul doldora de clişee din ultima vreme – există secvenţe susţinute care se urmăresc efectiv cu sufletul la gură.
Dragoş Marin – Film Reporter
The Sweeney nu e genul de film care se cramponează în chestiuni de subtilitate. Ce primiţi pe banii voştri e o propunere proaspătă (vă amintiţi ultimul film britanic de acţiune – fără Jason Statham – care a ajuns în cinematografele noastre?), lustruită vizual, cam prăfuită la capitolul poveste, însă perfect vizionabilă.
vali c. – Metropotam
Avem toate elementele care fac deliciul unui film de actiune: lupte corp la corp, multe impuscaturi, urmariri, atat cu masina, cat si pe jos, accidente, explozii. Toate bine regizate.
Radu Iulian Baba – Raluk
Ok, nu am nimic impotriva remake-urilor, din contra, uneori este chiar placut sa vezi revitalizat un serial la care, chiar daca erai copil, te uitai aproape negresit in fiecare seara de vineri; insa nu pot deloc sa laud o tentativa esuata, mai ales din punctul de vedere al scenariului care, dupa parerea mea, nu are ce cauta nici macar pe un post de televiziune.
Peter Bradshaw – The Guardian
Singurul lucru bun pe care îl are acest remake este distribuirea lui Ray Winstone în film.
Damon Wise – Empire
Scenele de acţiune sunt reuşite, dar dialogurile reprezintă un minus pentru un thriller, altfel, bine interpretat şi plăcut.
Anthony Quinn – The Independent
Unde cândva (la serialul TV) era profesionalism ridicat, acum (în remake-ul din prezent) nu există decât un şarm venit, însă, numai din partea lui Winstone. Se ajunge în situaţia de a ţine mai mult cu răufăcătorii, decât cu eroul principal.