The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012)

Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II

Premieră:
16-11-2012
Adela Ghidoveanu – Pro Cinema
Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II pastreaza acelasi ton romantic si conservator, la care adauga putin mai mult umor. Insa, din pacate ultimul capitol al seriei este la fel de neatragator ca si celelalte, pentru cinefilii care n-au fost atinsi de virusul Twilight.
Angela – Anzhela Movies
Inainte de a interveni cu minusuri care frang elanul filmului (nedrept oare?), as vrea sa remarc coloana sonora ce ingramadeste multe compozitii romantice. Personal mi-a placut si m-a conectat putin mai bine cu povestea si protagonisiti. Protagonisti care sunt la fel de fazi. Poate doar putin mai maturi.
Ștefan Dobroiu – Cinemagia
…ultimul Twilight va fi cu siguranţă o surpriză plăcută pentru fanii seriei, ceilalţi spectatori putând să aprecieze anumite aspecte ale filmului. Nu este nevoie să fi văzut celelalte filme, pentru că motivaţiile personajelor şi justificarea luptei finale sunt acoperite îndelung şi explicit de scenariu, să priceapă toată lumea.
Drew McWeeny – HitFix
[Bill Condon] reușește mai bine decât oricine până acum să pună în valoare iconografia seriei, iar dacă ești un fan, te vei fi simți foarte bine de ceea ce ți se va oferi.
Manohla Dargis – New York Times
De la primele amănunte cu genele întunecate și dese ale Bellei, Dl. Condon reușește să facă din acest Twilight o experiență intens tactilă și intimă.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
[Finalul] este unul dintre cele mai șocante momente ale întregii serii. M-a făcut să realizez că, în ciuda narațiunii care șchioapătă de multe ori, îmi plac filmele Twilight pentru că sunt practic despre eterna dragoste a filmelor cu vampiri.
Stephanie Zacharek – Film.Com
Breaking Dawn – Part 2 este încă o dezamăgire.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Trebuie să recunosc că Partea 2 din Breaking Dawn este cea mai bună variantă pentru finalul acestei serii.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
‘Breaking Dawn — Part 2’ este cel mai bun film al seriei. Cel mai important este că îi permite personajului renăscut interpretat de Kristen Stewart, Bella, să se elibereze de orice restricție și să se distreze.
Cara Nash – Film Ink
Un final surprinzător și emoționant, care încheie seria așa cum ar fi trebuit.
Helen O’Hara – Empire
Fanii vor fi încântați; ceilalți spectatori vor rămâne confuzi, dar, în general, se vor simți bine.
Peter Bradshaw – The Guardian
Breaking Dawn are momente bune, dar saga Twilight chiar trebuia să fie atât de anostă?
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Ultima parte a romanței dintre Bella și Edward va oferi audienței sale exact ceea ce așteaptă cu sufletul la gură.
Capone – Ain’t It Cool
Breaking Dawn, Part 2 poate fi cel mai bun film al seriei, și asta nu datorită scenelor de violență extremă din secvența epică de la final. Cumva, având un motiv în plus pe lângă povestea de dragoste dintre protagoniști, oferă filmului mai mult spațiu de a lucra și în alte direcții.
Anthony Quinn – The Independent
Am fost încântat când am ieșit din sala de cinema, dar numai pentru că am putut marca finalul acestei plictisitoare serii nefirești.
Shaheema Barodien – Channel 24
În această ultimă parte a seriei, realizatorii decid în sfârșit să facă un film mai inteligent și să se distreze, creând cel mai emoționant, violent și plin de suspans film al francizei.