The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (2011)

Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I

Premieră:
18-11-2011
Richie – Marele Ecran
Povestea asta vrea sa spuna niste lucruri, fara indoiala, lucruri despre maturizare, dragoste, temeri, pasiuni, alegeri dificile etc. Pacat ca le abordeaza cu o mina atat de afectata si de insiropata. Iar ce e si mai deprimant e ca inca nu s-a sfarsit. Sunt abia zorile.
Iaromira Popovici – Dilema Veche
Fascinant, ca idee. Ca scriitură, în ultimul volum al seriei „Amurg“, inegală: pe alocuri – extrem de plicticoasă, prin alte locuri – interesantă (sînt, totuşi, 754 de pagini). Ca realizare cinematografică (regia Bill Condon) – în general nereuşită.
Floryan – FilmeTari
Povestea am inteles ca e faina, filmul nu se ridica la asteptarile fanilor. Si, ca un serial de televiziune, daca ai pierdut primele 3 filme atunci nu prea are rost sa te duci sa-l vezi pe acesta. Pentru ca nu vei intelege multe lucruri si pentru ca, oricum, daca vizionezi trailerul cam intelegi despre ce e vorba.
OanaVo – Metropotam
Nu am plecat impresionati, inlacrimati, emotionati peste masura, dar The Twilight Saga: Breaking Dawn – Partea I este un film usor digerabil care te face, cel putin pentru o ora sa razi cu pofta. Cealalta ora a peliculei vi-o recomandam cu drag in mod special pentru o altfel de Kristen Stewart, mai matura, mai implicata in rolul proaspetei sotii de vampir.
Raluca Georgescu – Raluk
In opinia mea insa, Breaking Dawn Part 1 este mai bine regizat si realizat decat celelalte parti, dar la asa scenariu eu i-as da skip si m-as uita la Narcisa Salbatica.
Iulia Blaga – Hot News
„Twilight” isi descopera reteta ideala de-abia spre final. Penultimul film al seriei, „Breaking Dawn – Part 1”, regizat acum de Bill Condon, isi asuma ironiile care i s-au adus in trecut devenind pe alocuri autoironic, dar combina fericit romance-ul cu fantasy-ul, fiind mai mult ca pana acum oglinda a adolescentei. Nu degeaba e un fenomen social.
Andreea Dobre – Film Reporter
Peste vampirii palid-sclipicioşi cu ochi roşiatici şi scenariul rizibil care se luptă din răsputeri să nu se mai termine mai putem trece – marea problemă a seriei Twilight e alta: într-o lume în care oricum majoritatea oamenilor sunt vraişte la capitolul relaţii, ultimul lucru de care e nevoie este o poveste care să facă puştoaice pre-pubere să viseze la feţi frumoşi care renunţă la orice pentru o fată simplă, la nunţi ca-n poveşti şi dezvirginări la lumina lunii pe o insulă pustie, totul în timp ce învaţă cât de frumoasă e abstinenţa în aşteptarea unui special someone.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Având în vedere cât de puține se întâmplă în Breaking Dawn – Part 1, nu îți rămâne de făcut decât să te uiți la cele trei personaje principale. Singura speranță este că în viitor vor avea mai multe de făcut.
Peter Bradshaw – The Guardian
Acest film Twilight nu este decât încă o dramă despre subiectul plictisitor al vârcolacilor vs vampiri și despre criza de identitate.
Shaheema Barodien – Channel 24
Breaking Dawn – Part 1 va satisface, cu siguranță, legiunea de fani a seriei Twilight, pregătind capitolul final în așa fel încât reușește să transforme absurditatea întregii povești în ceva fermecător.
Peter Travers – Rolling Stone
Puteţi să mă urâţi acum, fani Twilight, dar acest film fără sex, fără sânge, fals şi care de-abia se târâie este cel mai slab din întreaga serie Twilight.
Helen O’Hara – Empire
Interpretările sunt mai bune decât oricând, dar cu toată bunăvoinţa din lume, nu poţi trece peste faptul că povestea acestui film este tâmpită.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Într-adevăr, nunta este extraordinară, dar cea mai recentă parte a seriei Twilight nu reuşeşte să prezinte principalele subiecte care au făcut cartea captivantă.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Ştiu că fanii iubesc The Twilight Saga. Dar merită ceva mai bun pentru a iubi.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
În ciuda tuturor întrebărilor ştiinţifice fără răspuns, „Breaking Dawn – Part 1” este captivant, dar puţin cam lent.
Manohla Dargis – New York Times
Cel mai recent şi cel mai bun film despre o fată, vampirul său şi imposibila, ridicol de atrăgătoare – mă predau – poveste de dragoste.
Amirose Eisenbach – IGN
Dacă ești împotriva acestei francize, e prea puțin probabil ca Breaking Dawn – Part 1 să-ți schimbe părerea.
Jonathan W. Hickman – Paste Magazine
Breaking Dawn – Part 1 este un film prost
Fiecare scenă – de la început, cu spectacolul nunții din Brazilia și până la sarcina prelungită care-i punea viața Bellei în pericol – pare de trei ori mai lungă decât ar fi trebuit. Dar ce face Breaking Dawn să pară interminabil este faptul că aproape niciun actor nu pare să vrea să fie acolo.
Cara Nash – FilmInk
Cea mai melodramatică parte a seriei, dar, dacă reușești să pui deoparte neîncrederea (și râsul), e o experiență captivantă și distractivă.
Jeff Otto – Indiewire
Fără îndoială, cea mai slabă parte a seriei, iar vina nu este numai a regizorului, care pare în dificultate în a se conecta la materialul pe care-l are la dispoziție, ci și a actorilor, care parcă așteaptă finalul francizei mai mult decât fanii.
Bill Gibron – FilmCritic
Ceea ce-am învățat din Breaking Dawn este că niciodată nu trebuie să subestimăm capacitatea acestui material de a eșua… lamentabil.
Drew McWeeny – HIT FIX
Iată cum stă treaba… Știu că sunt fani înrăiți ai acestei serii. Și se pare că va câștiga în jur de 140 de milioane de dolari în primul weekend, ceea ce-i nebunie curată. Cred că singurul film care s-a mai lansat anul acesta cu asemenea așteptări a fost Harry Potter. Diferența e că, dacă copiii vor continua să descopere ceva nou de fiecare dată în filmele Harry Potter și tinerii cititori vor fi la fel de fermecați, cu Twilight, asta este tot.
Laremy Legel – Film.com
Îmi aduce aminte de un vers de-ale lui Lil’ Wayne, care rezumă perfect întreaga serie: ”If you ain’t running with it … run from it”.
Anthony Quinn – The Independent
Dacă e fată, Bella decide să-i dea numele copilului său combinând numele mamei sale și al soacrei, Rene și Esme… Renesme. Exact – Renesme. Dar ai putea afirma că acesta nu e cu nimic mai absurd decât orice altceva din această interminabilă saga.
Paul Verhoeven – The Vine
Ca film, funcționează la nivel tehnic, dar îi compătimesc pe actori, care, majoritatea, sunt capabili de mai mult. Numai că această serie este bazată pe niște cărți idioate, ce funcționează doar datorită unui marketing genial
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Breaking Dawn Part 1 își face treaba (…), dar, dacă nu ești fan cu adevărat, nu te convinge să aștepți cu nerăbdare finalul de anul viitor.