Underworld: Awakening (2012)

Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă

Premieră:
20-01-2012
Marian Iuga – Film Sinopsis
avem parte de efectele speciale reuşite şi de confruntări spectaculoase. Vârcolacii arată bine se mişcă convingător, iar scenele cu Kate Beckinsale sunt punctele de atracţie. Scenariul nu e strălucitor, povestea fiind abandonată în detrimentul acţiunii.
Lucian Bodnar – Raluk
Underworld: Awakening este indubitabil un film pentru cei mai aprigi fani ai seriei. Am vrut sa imi placa, sunt un fan minor al seriei, insa amestecul de efecte speciale prea putine si prea slabe pentru 3D, regia dezorganizata si montajul parca amatoricesc suprapuse peste un scenariu de anii ‘90 m-au facut sa privesc foarte sceptic aceasta mai mult decat nejustificata continuare a unei francize destul de bune.
Gruia – metropotam
Chiar daca scenariul este simplu si in putine cuvinte, Underworld: Awakening isi tine spectatorii incordati la maxim, fara prea multe pauze intre batai. Efectele 3D IMAX transforma filmul intr-o experienta intensa, astfel incat treci cu vederea ca la baza, filmul este tot o telenovela fara prea multa substanta cu vampiri si varcolaci.
Andy Webster – New York Times
Acțiunea este la cote înalte, dar din punct de vedere narativ, filmul suferă.
Laremy Legel – Film.com
Underworld: Awakening e grozav în timpul scenelor de acțiune, care spre binele filmului cuprind mai mult de jumătate din timp.
Jessica Kiang – Indiewire
Nu pot spune că e un film bun – pentru că într-adevăr nu e – dar nu promite mai mult decât știe că poate oferi și, prin urmare, nu poate dezamăgi.
Anthony Morris – The Vine
Are o mulțime de întorsături de situație și dacă majoritatea nu sunt deloc surprinzătoare, ce e surprinzător (pentru un film din seria Underworld) e că o parte dintre ele chiar au sens.
Ilan Preskovsky – Channel 24
Deja s-au scurs patru părți din seria Underworld și nimeni nu și-a dat seama cum să facă un film cel puțin suportabil. Poate (inevitabil) data viitoare.
Glenn Whipp – L.A. Times
Filmele din seria Underworld n-au putut fi niciodată catalogate drept ”fun”, dar regizorii suedezi Mans Marlind și Bjorn Stein au adus un plus pe partea vizuală și o calitate ce cam lipsea precedentelor părți – competența.
Bill Gibron – Film Critic
Kate Beckinsale s-a întors… și e gata să-și încaseze cecul.
Jim Vejvoda – IGN
Surpriză! Underworld Awakening este exact ca celelalte filme din seria Underworld, adică superficial și trist, cu secvențe de acțiune ca într-o versiune mai slabă a lui Matrix.
Kim Newman – Empire
Nu-i un dezastru complet, dar nici povestea cu vampiri/vârcolaci pe care o așteptam.
Frank Scheck – Hollywood Reporter
Mai violent și, din fericire, cu mai puține referiri la mitologie decât precedentele părți, Underworld: Awakening este doar pentru fani.
Adam Markovitz – Entertainment Weekly
De ce se bat din nou? Nu contează. Relaxează-te, așteaptă următoarea scenă de acțiune (nu va dura mult) și pregătește-te să râzi