Premieră:
04-05-2012
Distribuitor:
Andrei Luca – FilmMenu
Așadar, deși sacrifică un format cinematografic pentru unul de 4:3, de dragul apropierii de anii `80 și de nostalgia imaginii casetelor VHS, regizorul pune în mod conștient petarde precum cea cu strungul și cuțitele.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Mie unuia, acest amestec de idiosincrazii stilistice, divagaţii pontoase, parodie de realism socialist şi fetişism neaoş-optzecist mi-a fost destul de simpatic.
Irina-Margareta Nistor – Liternet
Ar fi păcat să rataţi acest film subtil şi necesar!
visul lui Adalbert, o alternativă comică, neagră, mobilă, imprevizibilă la realitatea statică, fadă, îngrădită, realitatea indicativului a fost.
Bogdan – Blogul cu filme
În raport cu tot ce s-a mai făcut ”despre comunism”, până acum, ”Visul lui Adalbert” este un proiecțel ghiduș, și destul de curajos.
Craita Nanu – Raluk
Visul lui Adalbert e un film care se joaca cu tine si, in loc sa te aseze si sa-ti plimbe prin fata personajele intr-o poveste cuminte, te ridica in picioare si te pune sa alergi, sa astepti sau sa mergi dupa ele. Daca esti dispus de efortul asta, filmul nu te va dezamagi.
Iulia Blaga – HotNews
Probabil ca Gabriel Achim va da ce are mai bun pe masura ce, cu fiecare nou film, va invata sa decojeasca ceapa. Deocamdata a marcat un gol cu atat mai spectaculos cu cat n-a facut niciun compromis. Cu fiecare vizionare, filmul are tot mai mult umor, desi nu ai senzatia ca il intelegi pana la capat.
Dragoş Marin – Film Reporter
Inteligent promovat şi îndeajuns de creativ, Visul lui Adalbert e divertisment onorabil şi un debut promiţător în lungmetraj pentru Gabriel Achim. Recomandat în special steliştilor nostalgici.
Neil Young – Hollywood Reporter
Filmul regizorului/co-scenaristului Gabriel Achim este o bucată de viaţă ambiguă şi, ocazional, foarte amuzantă, în apropiere de finalul dictaturii lui Nicolae Ceauşescu.