War Horse (2011)

Calul de luptă

Premieră:
10-02-2012
Site oficial:
War Horse (2011)
Distribuitor:
Marian Iuga – Film Sinopsis
War Horse e un film de Oscar, dar nu e un câştigător. Spectatorii vor fi încântați de un film emoţionant, un film despre relaţia de prietenie dintre om şi animal şi despre poveştile oarecum frumoase ale războiului.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Rezultatul e o universalitate ersatz, accesată prea uşor. Adică un kitsch.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Spielberg apasă multe butoane, doar că nu le apasă până la capăt. War Horse pare un muşchi contractat din inerţie, doar până la jumătate, spectatorul fiind cel care trebuie să ducă mişcarea până la capăt. War nu te impresionează, ci te roagă să te laşi impresionat
Alex Voinica – Raluk
Are toate elementele ca sa isi “prinda” victima: putin razboi, presarat cu sentimente, o prietenie si nu in ultimul rand un final mult asteptat. Nu a adus nimic nou sub soare, nu a depasit niciun standard actual, dar ramane o experienta placuta. Probabil va veti aduce aminte de el peste un an, poate doi, dar peste 10 e posibil sa-l uitati. War Horse nu va castiga premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului, dar acesta nu e un motiv ca sa-l ratati!
Iulia Blaga – HotNews
In primul film pe care il face despre primul razboi mondial, Steven Spielberg povesteste aproape numai din punctul de vedere al unui cal. Ideea preluata din romanul care a stat la baza filmului nu e doar interesanta pentru cinema, dar te face sa realizezi mai puternic – prin cat de repede ies oamenii din scena – cat de fragila e viata.
Jovi – Filme-Cărți
Acest film nu avea ce cauta pe lista celor mai bune 9 filme ale anului 2011, cel putin dupa umila mea parere. Cu toate acestea, nu este de ignorat: Spielberg face in continuare o treaba extraordinara, razboiul si evenimentele din jurul sau sunt exceptional prezentate, iar cu exceptia sangelui (care nu avea, pe buna dreptate, ce sa caute intr-un film de familie pana la urma) ororile acestuia si greutatile inerente unui macel din strafundurile istoriei (asa se vede dupa atatia ani) sunt puse cu mult talent si veridicitate in scena.
Alexandru Ţîrdea – Cineblog
War Horse este un film de public, iar oricine va avea curiozitatea de a urmări această creaţie se va putea declara mulţumit (mai puţin cunoscuţii macho de cinema, care iau în derâdere sentimentalismul de pe marele ecran cu voce tare, pentru a-şi impresiona prietenele) de rezultatul celor o sută cincizeci de minute investite în vizionare.
Peter Bradshaw – The Guardian
War Horse e mai degrabă un brand pre-ambalat decât un film.
William Goss – Film.com
…o aventură de modă veche…
Jason McKiernan – Film Critic
o mașină a timpului care ne poartă în trecut, în vremea lui John Ford și David O. Selznick
Todd Gilchrist – Indiewire
…dacă faci un film special pentru a câștiga premii, atunci, cel puțin, trebuie să te asiguri că este demn de acele premii.
Jim Vejvoda – IGN
Melodramatic și pe alocuri de un sentimentalism exagerat, War Horse nu încetează nicio clipă să-ți spună exact ce ar trebui să simți.
Drew McWeeny – HIT FIX
E o poveste emoționantă și foarte simplă, și deși nu susțin că ar fi foarte profundă, adesea este fermecătoare.
A.O. Scott – New York Times
Dl. Spielberg și scenariștii, Lee Hall și Richard Curtis, au evitat inteligent să reproducă atmosfera creată în piesa de teatru. Acesta a preferat să redefinească povestea din romanul lui Michael Morpurgo într-un limbaj cinematografic complet.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Un film grandios, sentimental pentru toate categoriile de spectatori, așa cum cei de la Hollywood obișnuiau să facă.
Ian Freer – Empire
War Horse este curajos realizat, într-o manieră deosebită de filmare conform tradiției de la Hollywood.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Armăsarul Joey îți va fura inima, dar filmul în sine este mai greu de iubit.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
War Horse este îndrăzneț, nu-i este teamă de sentimente și arată totul în scenele magnifice de acțiune. Iar mesajul său este unul universal.
Peter Travers – Rolling Stone
War Horse îți pune stăpânire pe inimă.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Acesta este un film frumos construit, clasic, filmat cu o expresivitate naturală, asemenea westernurilor lui John Ford, de către directorul de imagine Janusz Kaminski.