Zero Dark Thirty (2012)

Misiunea: 00.30 A.M.

Scenariu:
NR-15 Nerecomandat minorilor sub 15 ani
64%
Premieră:
22-02-2013
Durată:
157 minute
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Zero Dark Thirty încearcă doar să arate faptele, lăsând publicul să-și formeze propria părere, exact așa cum ar trebui să fie orice formă de jurnalism de calitate. Dar neluând nicio atitudine, lasă loc la interpretări. Aici este paradoxul.
Deși subiectul filmului este cât se poate de cunoscut și intuit de către public inca de la bun inceput dat fiind reperul real, suspansul filmului este clădit cat se poate de inteligent și reușește să stârnească o emoție veridică mai ales la momentul scenei asaltului.
Jovi Ene – Filme-cărți
Când am prezentat prima dată trailerul aici, scriam următoarele: ”Același subiect-războiul, aceiași protagoniști-soldații americani mult-laudați, aflați pe teritorii străine. Cum este asasinat cu adevărat bin Laden? Sigur nu vom afla de aici”. În mare parte, îmi mențin părerea și după vizionarea filmului…
Alex Voinica – Raluk
Indiferent daca evenimentele nu s-au petrecut in ordinea prezentata sau au o acuratete scazuta, avem de-a face cu un film serios si bine pus la punct din toate punctele de vedere.
Angela Georgiana – Anzhela Movies
filmul este un semi-documentar cu influente patriotice care captureaza o cronica intensa a purtarii unui razboi cu usile inchise.
Cinesseur – Cinesseur blog
peste câteva sute de ani, într-un posibil viitor distopic în care ordinea social-politică pe planetă ar putea fi alta, de pildă islamică, Bigelow va fi considerată versiunea americană a lui Leni Riefenstahl, slujitoare când pe şest, când la vedere, a unui regim opresiv care a comis crime împotriva umanităţii.
Cinefilul – FilmeTari
Nu e un film rău, nu este nicio capodoperă, dar consider că merită urmărit.
Gruia – metropotam
Zero Dark Thirty este o propaganda plictisitoare de 2 ore si jumatate.
Victor Buzura – Poison Whiskey
”Zero Dark Thirty” nu este nici un film patriotic, nici unul antipatriotic, dar privește direct în față realitățile unui război care este purtat din umbră și obsesiile celor care îl conduc.
Cristina Zaharia – Port.ro
Trei sferturi din acţiune filmat cu detaşare şi răceală, fără pic de emoţie. Tu, ca spectator european – zero empatie. Atentatele cu bombă care au avut loc de-a lungul anilor, după incidentul de la 11 septembrie, sunt arătate fugitiv, doar bifate. Există surpriza şi montaj bun, dar lipseşte emoţia.
Adela Ghidoveanu – ProCinema
Un film neasteptat de captivant, al carui ultim sfert de ora va intra in istorie.