Filme noi la cinema > 11 – 17 septembrie

filme-noi-cinema

Trei filme noi au apărut în cinematografe în acest weekend. Avem, astfel, un nou film cu Meryl Streep, un film pentru adolescenți și o animație pentru copii. De asemenea, filmul Nuntă în Toscana, care ar fi trebuit să aibă premiera încă de acum două săptămâni, se pare că nu apare nici săptămâna aceasta.

Ricki and the Flash 50%

Regizat de Jonathan Demme, câștigător al unui premiu Oscar în urmă cu 23 de ani, pentru The Silence of the Lambs, Ricki and the Flash o are în rolul principal pe Meryl Streep, și ea premiată cu Oscar – de trei ori chiar, ultima dată, în 2012, pentru rolul din The Iron Lady.
Iar lista cu premianți cu Oscar nu se oprește aici. Scenariul este scris de Diablo Cody, care a primit Oscarul, în 2008, pentru scenariul lui Juno.
Însă, în ciuda tuturor premianților cu Oscar care au luat parte la realizarea lui Ricki and the Flash, criticii și bloggerii nu au fost impresionați de acest film, cinemaMetrul ajungând abia la 50%.

Trailer Ricki and the Flash

Maze Runner: The Scorch Trials / Labirintul: Încercările focului 28%

Primul film din serie, apărut anul trecut, s-a clasat abia pe locul 28 în topul anului, cu peste 2.1 milioane de lei încasați și 121 de mii de bilete vândute, în primul weekend fiind văzut de peste 35.000 de spectatori.
Rămâne de văzut dacă această parte a doua va egala rezultatele primei părți, însă recenziile nu sunt foarte încurajatoare. Dacă filmul de anul trecut avea cinemaMetru=65%, Maze Runner: The Scorch Trials are doar 28%.

Trailer Maze Runner: The Scorch Trials

Mune, le gardien de la lune / Mune: Gardianul lunii 100%

Acesta este filmul cu cel mai bun cinemaMetru lansat în weekendul curent. Însă, chiar dacă are 100%, trebuie avut în vedere și că numărul de cronici este doar cel minim necesar pentru a se stabili un cinemaMetru, adică patru. Și toate recenziile vin din România. Dar nota bună este susținută și de premiul primit la Tokyo Anime Awards, pentru cel mai bun film de lungmetraj. În plus, a fost inclus pe lista filmelor de la Annecy Animation Fest, cel mai important festival al filmelor de animație.

Trailer Mune, le gardien de la lune

Un comentariu la „Filme noi la cinema > 11 – 17 septembrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *