Filme noi la cinema > 16 – 22 octombrie

filme-noi-cinema

Săptămâna aceasta avem cinci filme noi în cinema: un nou film de la Guillermo del Toro (Crimson Peak), o nouă ecranizare a piesei lui William Shakespeare (Macbeth), un nou film cu gangsteri (Legend), o nouă animație pentru copii (Dragon Nest: Warriors’ Dawn) și un nou film francez (Une heure de tranquillité).

Crimson Peak 83%

După Pacific Rim, Guillermo del Toro ne aduce anul acesta un nou film. Deși este împachetat ca un film horror, Crimson Peak este mai degrabă o dramă romantică gotică, cu accente de thriller și horror. Este cel mai bun film de anul acesta pe care l-am văzut de la Mad Max încoace și dacă nu puteți vedea decât un singur film zilele astea, Crimson Peak ar trebui să fie acela.

Trailer Crimson Peak

Macbeth 78%

Macbeth este o ecranizare a celebrei piese de teatru a lui William Shakespeare. Regizor este Justin Kurzel, aflat la cel de-al doilea lungmetraj din cariera sa, după Snowtown din 2011, pentru care a fost premiat la Cannes cu Mențiune specială în secțiunea Critics Week. Iar pentru anul viitor pregătește Assassin’s Creed.

Trailer Macbeth

Legend / Gangsteri de legendă 50%

Se pare că filmele cu gangsteri sunt la modă zilele astea. Legend prezintă legenda gemenilor mafioți Kray, care au terorizat Londra anilor 60. Regizat și scris de către Brian Helgeland, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu cu L.A. Confidential, fiind nominalizat și pentru Mystic River, Legend este un film pe care vi-l recomand dacă aveți chef de ceva distractiv și puțin romantic (sau dacă vă place Tom Hardy, pentru că-l veți vedea în rol dublu).

Trailer Legend

Dragon Nest: Warriors’ Dawn / Cuibul Dragonului – Începutul erei războinicilor --

Aproape în nicio săptămână nu lipsește câte un film nou pentru copii. De data asta, avem o animație japoneză din 2014. Cuibul Dragonului – Începutul erei războinicilor a fost scris și regizat de către Yuefeng Song, aflat la debutul său în lungmetraj. Pentru anul viitor pregătește Ping Pong Rabbit.

Trailer Dragon Nest: Warriors’ Dawn

Une heure de tranquillité / O oră de liniște --

Iubitorii cinematografiei franceze se pot bucura de o nouă apariție. Une heure de tranquillité este o adaptare a piesei de teatru cu același nume a lui Florian Zeller de către Patrice Leconte, un regizor ce a câștigat Premiul BAFTA în 1997 cu Ridicule, pentru cel mai bun film străin.

Trailer

Un comentariu la „Filme noi la cinema > 16 – 22 octombrie”

  1. Pingback: Filme noi la cinema > 16 – 22 octombrie | Ziarul Profit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *