Filme noi la cinema > 18 – 24 septembrie

premierele-saptamanii

Weekendul acesta este unul bogat în filme noi. Este vorba despre șapte premiere, dintre care patru au cinemaMetru pozitiv, una îl are negativ și două nu au nicio recenzie. Dacă ne referim la genuri, avem și comedie, și acțiune, și dramă, precum și horror, un documentar și un film pentru copii. Dar să le luăm pe rând.

Amy 96%

Începem cu Amy, un documentar despre cântăreața Amy Winehouse, foarte bine primit de către critici. Nicio recenzie negativă.
Este regizat de Asif Kapadia, cel care făcea, în 2010, documentarul Senna.
A avut premiera la Cannes iar acum ajunge și în cinematografele de la noi.

Trailer Amy

Un etaj mai jos 71%

Filmul românesc de săptămâna acesta este Un etaj mai jos, regizat de Radu Muntean, după un scenariu de Alexandru Baciu, Radu Muntean și Răzvan Rădulescu.
A avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes iar acum poate fi văzut în peste 25 de cinematografe din circa 15 orașe de la noi din țară.
Pe critici i-a impresionat, având un cinemaMetru de 70%.

Trailer Un etaj mai jos

http://youtu.be/-TcUDCiApNQ

Sicario / Sicario: Asasinul 74%

Cel mai nou film al lui Denis Villeneuve, cunoscut pentru Incendies, din 2010, pentru care a și primit o nominalizare la Premiile BAFTA, este un film cu violență și despre violență.
Director de imagine este Roger Deakins, nominalizat de 12 ori la Oscar (ultima dată, anul acesta, pentru Unbroken), fără să fie niciodată premiat.
În rolurile principale îi are pe Emily Blunt, Benicio Del Toro și Josh Brolin.
Criticii/bloggerii de film îi dau notă de trecere: cinemametru=74%.

Trailer Sicario

Sleeping with Other People / Sexul, bată-l vina! 61%

Ro Image 2000 aduce comedia pe marile ecrane în acest weekend, cu filmul Sleeping with Other People.
Scris și regizat de Leslye Headland (cea responsabilă și pentru Bachelorette, din 2012), filmul a obținut locul al doilea în preferințele publicului de la Tribeca Film Festival.
Și acesta primește notă de trecere: cinemaMetru=61%.

Trailer Sleeping with Other People

Everest 52%

Inspirat după fapte reale, filmul lui Baltasar Kormákur are suficiente nume mari în distribuție încât să devină o alegere bună pentru o ieșire la cinema: Emily Watson, Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, John Hawkes, Josh Brolin, Keira Knightley, Michael Kelly, Robin Wright și Sam Worthington.
Însă cinemaMetrul de 52% indică faptul că cronicile nu sunt foarte încurajatoare.

Trailer Everest

Visions / Viziuni --

InterComFilm aduce un film și pentru fanii genului horror, România fiind printre primele țări în care se lansează Visions, după Turcia, Rusia, Vietnam și Singapore.
În mod surprinzător, n-avem nicio recenzie pentru filmul lui Kevin Greutert, dar uitându-ne pe filmografia acestuia, unde găsim seria Saw, am putea intui la ce să ne așteptăm.

Trailer Visions

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama / Căpitanul Paloş Ascuţit şi comoara din Lama Rama --

Nici copiii n-au fost neglijați de distribuitorii de film în acest weekend și iată că avem în cinematografe Căpitanul Paloş Ascuţit şi comoara din Lama Rama, ce prezintă o expediție plină de aventuri în căutarea unei comori.
Filmul a câștigat Premiul pentru cele mai bune efecte speciale la Amanda Awards, premiile care recompensează cele mai bune realizări cinematografice ale anului din Norvegia.

Trailer Căpitanul Paloş Ascuţit şi comoara din Lama Rama

*valorile cinemaMetrului se pot modifica ulterior scrierii acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *