Filme noi la cinema > 9 – 15 octombrie

filme-noi-cinematografe

În acest weekend ne așteaptă patru filme noi în cinematografe: un film despre un om curajos (The Walk), un film despre un puști curajos (Pan), o animație despre un polonez curajos (Muntele magic) și… o comedie de Albert Dupontel, scrisă de Albert Dupontel (și alții) și cu Albert Dupontel (9 mois ferme).

The Walk / The Walk: Sfidează limitele 76%

Cel mai nou film al lui Robert Zemeckis, câștigător al premiului Oscar pentru Forrest Gump, prezintă povestea lui Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), un acrobat francez care, în august 1974, a traversat distanța dintre cele două turnuri gemene ale World Trade Center pe un cablu metalic, fără plasă de siguranță, la 420 de metri de sol.

Având un cinemaMetru pozitiv, n-ar trebui să te aștepți decât la lucruri bune de la The Walk. Drew McWeeny, de la HIT FIX o spune și el: The Walk este bun, iar ocazional foarte bun.

Trailer The Walk: Sfidează limitele

Pan / Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri 41%

Filmul pentru copii de săptămâna aceasta este Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri. Regizat de Joe Wright, cunoscut pentru Atonement sau Pride & Prejudice, Pan spune povestea unui copil orfan (Levi Miller), care ajunge pe un tărâm magic, unde descoperă pericole, dar și distracție, și în cele din urmă descoperă cine este cu adevărat: Peter Pan.

Însă criticii sunt, în general, de părere că nu merită nici timpul și nici banii publicului. A.O. Scott, de la New York Times, este doar un exemplu: Cea mai dominantă emoție din „Pan” este disperarea realizatorilor, care încearcă în zadar să atragă tânăra audiență pe care nu par să o respecte, să o înțeleagă.

Trailer Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri

Muntele magic --

Surprinzător, animația de săptămâna aceasta nu este și filmul pentru copii de săptămâna aceasta. Muntele magic este un nou documentar animat realizat de Anca Damian, cea care și-a început această trilogie cu Crulic.

Acum, Anca Damian vorbește despre polonezul Adam Jacek Winkler, refugiat politic la Paris, care s-a alăturat afganilor în lupta lor împotriva invadatorilor sovietici.

Trailer Muntele magic

9 mois ferme / 9 luni, în căutarea tatălui --

Printre noutățile din cinematografe de la finalul acestei săptămâni se numără și o comedie, una franceză, regizată de actorul Albert Dupontel, cunoscut pentru rolul din Irréversible.

Chiar dacă este un pic mai vechi, din 2013, dacă aveți chef de o comedie, îi puteți da o șansă lui 9 luni, în căutarea tatălui și apoi să ne spuneți și nouă cum a fost. Filmul nu are nicio recenzie până în prezent.

Trailer 9 mois ferme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *