Institutul Cervantes reia difuzarea filmelor online gratuite pe Vimeo

filme-spaniole-gratuite-contemporanii

Odată cu începutul toamnei, Institutul Cervates reia difuzarea filmelor online gratuite pe platforma Vimeo, propunându-ne patru filme contemporane: două filme de ficțiune și două documentare, reunite sub formula Contemporáneos.

Proiecțiile, realizate în colaborare cu Agenția Spaniolă de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (AECID), vor putea fi văzute în versiune originală spaniolă, cu subtitrare în limba engleză, de către toți prietenii Institutului Cervantes pe canalul Vimeo, timp de 48 de ore, începând de la ora 21.00 a fiecărei zile de vineri a lunii. Accesul este liber.

Cele patru filme contemporane programate să ruleze luna aceasta sunt:

  • 4 septembrie – La mano invisible, în regia lui David Macián (2017),
  • 11 septembrie – El mar nos mira de lejos, în regia lui Manuel Muñoz Rivas (2017),
  • 18 septembrie – Los demás días, în regia lui Carlos Agulló (2017) și,
  • 25 septembrie – La Reconquista, în regia lui Jonás Trueba (2016).

Primul film din program, ce poate fi vizionat din seara aceasta, începând cu ora 21.00 până duminică, 6 septembrie, la aceeași oră, este La mano invisible, în regia lui David Macián (2017, durata: 80 min.).

Fruct al colaborării dintre regizorul David Macián și scriitorul Isaac Rosa, La mano invisible este o peliculă care reflectează asupra diverselor fațete ale capitalismului, fiind în același timp o privire lucidă asupra relațiilor și mediului de lucru în care ne petrecem mare parte din viață. Pe o platformă industrială, lucrători din diverse domenii se întâlnesc zilnic și își desfășoară activitatea cu aparentă normalitate. De cealaltă parte, zeci de spectatori privesc, din întuneric, miraculosul spectacol al muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *