Filmele de la Black Sea Arts Festival se văd și online în luna ianuarie

BSAF-online

În perioada 21-27 ianuarie, pe site-ul pamanteni.ro, pot fi vizionate gratuit patru dintre filmele prezente în cadrul Black Sea Arts Festival.

Iată ce filme sunt disponibile:

Hybrid Warfare

(documentar, regia: Toma Chagelishvili/GE, 2018/50′)
Cinci președinți și numeroși experți analizează tacticile folosite de Vladimir Putin care au schimbat pentru totdeauna regulile războiului.
Vezi film.

Lifelong Mission / Ebedi ezamiyyet

(documentar, regia: Fariz Ahmedov/AZ, 2016/60′)
În urma eforturilor considerabile depuse de membrii delegației din Republica Azerbaijan, Consiliul Suprem pentru pace de la Paris a recunoscut independența Republicii Azerbaidjan însă, trei luni mai târziu, în aprilie 1920, Armata Roșie rusă a ocupat din nou țara.
Membrii delegației nu s-au putut întoarce în țara natală și au continuat să se lupte, din diverse țări din Europa, pentru independența unei patrii pe care nu au mai văzut-o niciodată.
Vezi film.

Retrospectivă reportaje Corneliu Durnescu

(MD, 2017/79′)
Comunismul a marcat multe societăți din estul Europei însă, în republica Moldova, experiența comunistă a fost o traumă puternică.
Manipularea sistematică, foametea îndelungată la care au fost supuși locuitorii și agenda politică nemiloasă a Rusiei au creat un climat de viață neiertător și o societate în care suferința oamenilor răsună până astăzi.
Vezi film.

Retrospectivă reportaje Rustavi 2

(GE, 2017/20′)
Aflată la granița dintre Europa și Asia, Georgia este o națiune tânără ce s-a născut în 1991 odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice.
Istoria Georgiei post-sovietice este una tumultuoasă, plină de conflicte etnice și teritoriale care au încetinit stabilizarea politică și economică a țării, iar această istorie plină de suferință și război continuă și astăzi.
Vezi film.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *