Filmele de la Black Sea Arts Festival se văd și online în luna ianuarie

BSAF-online

În perioada 21-27 ianuarie, pe site-ul pamanteni.ro, pot fi vizionate gratuit patru dintre filmele prezente în cadrul Black Sea Arts Festival.

Iată ce filme sunt disponibile:

Hybrid Warfare

(documentar, regia: Toma Chagelishvili/GE, 2018/50′)
Cinci președinți și numeroși experți analizează tacticile folosite de Vladimir Putin care au schimbat pentru totdeauna regulile războiului.
Vezi film.

Lifelong Mission / Ebedi ezamiyyet

(documentar, regia: Fariz Ahmedov/AZ, 2016/60′)
În urma eforturilor considerabile depuse de membrii delegației din Republica Azerbaijan, Consiliul Suprem pentru pace de la Paris a recunoscut independența Republicii Azerbaidjan însă, trei luni mai târziu, în aprilie 1920, Armata Roșie rusă a ocupat din nou țara.
Membrii delegației nu s-au putut întoarce în țara natală și au continuat să se lupte, din diverse țări din Europa, pentru independența unei patrii pe care nu au mai văzut-o niciodată.
Vezi film.

Retrospectivă reportaje Corneliu Durnescu

(MD, 2017/79′)
Comunismul a marcat multe societăți din estul Europei însă, în republica Moldova, experiența comunistă a fost o traumă puternică.
Manipularea sistematică, foametea îndelungată la care au fost supuși locuitorii și agenda politică nemiloasă a Rusiei au creat un climat de viață neiertător și o societate în care suferința oamenilor răsună până astăzi.
Vezi film.

Retrospectivă reportaje Rustavi 2

(GE, 2017/20′)
Aflată la granița dintre Europa și Asia, Georgia este o națiune tânără ce s-a născut în 1991 odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice.
Istoria Georgiei post-sovietice este una tumultuoasă, plină de conflicte etnice și teritoriale care au încetinit stabilizarea politică și economică a țării, iar această istorie plină de suferință și război continuă și astăzi.
Vezi film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *