Filmele din cadrul Quinzaine des Réalisateurs vin la BIEFF

Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) a ajuns la cea de-a treia ediție și se va desfășura anul acesta în perioada 20 – 25 noiembrie, la Cinema Scala și Cinema Elvira Popescu. Iar printre ”bunătățile” pe care le-au pregătit organizatorii sunt și o serie de scurtmetraje care au rulat în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes.

The Curse este o tulburătoare parabolă socială, despre conflictul între libertatea personală și convențiile sociale. Acest scurtmetraj a fost regizat de Fyzal Boulifa, vine din Maroc și a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj al Quinzaine des Réalisateurs 2012.

Drawn From Memory folosește tehnica filmului în film și pune în discuție granița dintre realitate și ficțiune. Regizor este polonezul Marcin Bortkiewicz.

Filmul francezului Philipp Mayrhofer – Königsberg – este „un poem filozofic de mare rafinament”, după cum l-a caracterizat NisiMasa – Rețeaua Europeană a Asociațiilor Tinerilor Profesioniști de Cinema.

Iar scurtmetrajul brazilian The Living Dead, realizat de Anita Rocha da Silveira, este un portret senzual al unei tinere generații „pierdute”, consumate de un perpetuu hedonism auto-distructiv.

The Living Dead trailer

Cea de-a treia ediție a BIEFF a mai pregătit și o întâlnire cu Peter Greenaway, care, anul acesta, este Președintele de onoare al festivalului.

În plus, parteneriatul cu SixPackFilm – o organizație non-profit ce are ca scop promovarea filmului austriac – aduce la București alte filme interesante, precum:

Hypercrisis – o acidă și plină de umor critică socială;

Apnoe – microdramă absurdă, cu influențe de slapstick comedy, care vorbește despre disfuncționalitățile și lipsa de comunicare din interiorul nucleului social care se presupune că este familia;

Stick Climbing – o demonstrație de virtuozitate cinematografică ce invită publicul într-o călătorie periculoasă; și

Body Trail – un experiment cinematografic cu totul special, ce alternează între umor suprarealist și sumbre viziuni ale unor posibile atacuri teroriste.

Puteți sta la curent cu tot ce se va întâmpla la Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) urmărind pagina de Facebook a evenimentului sau contul de Twitter @bieff_romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *