0
23 martie 2014
 
 

Filmele din competiția Cinepolitica 2014

cinepolitica 2014
cinepolitica 2014

Anul acesta, în competiția celei de-a treia ediții a festivalului Cinepolitica vor rula opt filme, printre care se numără și Paradjanov, propunerea Ucrainei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, la a cărui proiecție vor fi prezenți: regizorul Serge Avedikian, co-regizoarea Olena Fetisova și producătorul Volodimir Kozyr.

Iată care sunt toate cele opt filme din competiția Cinepolitica 2014:

Paradjanov

regia: Serge Avedikian, Olena Fetisova

Câștigător al Premiului juriului la Tallinn Black Nights Film Festival 2013.

The Square / Al midan

regia: Jehane Noujaim

Nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film documentar; câștigător al Amnesty International Film Prize la Festivalul de la Berlin; premiat de către Sindicatul regizorilor din America, pentru cel mai bun documentar; nominalizat la Independent Spirit Awards (categoria Documentar); s-a numărat printre cele mai bune 5 documentare din 2013, nominalizate de către National Board of Review; a câștigat Premiul publicului (secțiunea Documentar) atât la Sundance, cât și la Festivalul de la Toronto.

The German Doctor / Wakolda

regia: Lucía Puenzo

Premiat la 10 categorii la Premiile Academiei Argentiniene de Film, inclusiv la categoriile Cel mai bun film și Cel mai bun regizor; nominalizat la Premiile Goya, la categoria Cel mai bun film ibero-american.

Half of a Yellow Sun

regia: Biyi Bandele

Din distribuție fac parte Chiwetel Ejiofor, pe care l-ați putut vedea în filmul câștigător al Oscarului de anul acesta – 12 Years a Slave, și Thandie Newton, câștigătoare a premiului BAFTA, pentru rolul din Crash.

Les Interdits

regia: Philippe Kotlarski, Anne Weil

Primul film de lungmetraj atât pentru Kotlarski, cât și pentru Weil.

Fire in the Blood

regia: Dylan Mohan Gray

Premiat la DOXA Documentary Film Festival pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj; la Festivalul de la Hamburg a primit Premiul criticilor; prezent la Festivalul de la Sundance 2013.

Occupation: the 27th Picture

regia: Pavo Marinković

A avut premiera mondială la Festivalul de la Karlovy Vary, în 2013.

Neighbouring Sounds / O Som ao Redor

regia: Kleber Mendonça Filho

A fost premiat pentru cel mai bun film la Toronto Film Critics Association Awards și la São Paulo Association of Art Critics Awards (unde a fost premiat și pentru cea mai bună regie); a câștigat Premiul FIPRESCI la Rotterdam International Film Festival.

Cea de-a treia ediție a festivalului Cinepolitica va avea loc în perioada 8-13 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu și Union.


Articol scris de