Filmele premiate la Cinepolitica 2015

Cinepolitica_inchidere

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a încheiat joi, 30 aprilie, la Cinema Studio, cu premiera unui film-antologie, Words with Gods, nu înainte, însă, de a fi anunţaţi câştigătorii acestui an.

Trofeul Cinepolitica 2015 a fost câştigat de The Russian Woodpecker/ Ciocănitoarea rusească, regizat de Chad Gracia, care „transformă documentarul într-o ficțiune și, în nebunia personajului, realitatea apare mai strălucitoare”, susține juriul.
De altfel, filmul lui Garcia mai câştigase, la începutul anului, Marele Premiu al Juriului pentru documentar la Festivalul de la Sundance .

Premiul pentru Cel mai bun film politic i-a revenit filmului alb-negru În bătaia vântului/ In the crosswind (regia: Martti Helde, Estonia), despre care juriul spune că este „un experiment vizual superb despre un moment crunt al istoriei umanităţii. Filmul impresionează estetic şi provoacă, în acelaşi timp, emoţii puternice. Fără îndoială, demersul artistic este ieşit din comun”.

Pactul Stat-Mafia / La Trattativa, în regia Sabinei Guzzanti, a obţinut o Menţiune specială. Este „un demers artistic care poate schimba pentru totdeauna percepţia despre ce înseamnă «cei buni» şi «cei răi» când vine vorba de lege”, spune juriul.

Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica a avut loc în perioada 26 – 30 aprilie, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *