Filmul Keeper este proiectat în cadrul proiectului Filme pentru liceeni

filme-pentru-liceeni

Filme pentru liceeni este un proiect realizat de Asociația Culturală Macondo în colaborare cu asociația elvețiană Lanterna magică și are ca scop dezvoltarea metodelor de învățare pentru liceeni cu vârste între 14 și 18 ani.

În cadrul acestui proiect, peste 10.000 de liceeni vor putea viziona, în perioada octombrie 2015 – iunie 2016, șase filme premiate la festivaluri importante, iar 50 de cadre didactice vor beneficia de șase workshopuri gratuite.

În România, proiectul Filme pentru liceeni este implementat în București, Timișoara, Râșnov, Corabia, Caracal, Moinești, Moreni, Slobozia, Slatina, Toplița, Târgoviște, Râmnicu-Valcea și Giurgiu.

Unul dintre cele șase filme pe care liceenii le vor putea vedea în cadrul proiectului Filme pentru liceeni este Keeper, care va fi prezentat în lunile noiembrie și decembrie.

Keeper este debutul în lungmetraj al regizorului belgian Guillaume Senez, care a obținut premiul Europa Cinemas, la Festivalul de film de la Locarno, de anul acesta.

Trailer Keeper

Am realizat că mă duceam la cinema să văd filme de Mike Leigh sau Abel Ferrara cand toți prietenii mei se îngrămădeau la Jurassic Park. Îmi aduc aminte că în una din zile, o profesoara ne-a întrebat ce vom studia mai departe, iar toți prietenii mei au spus că o să ajung să fac filme,
– își amintește regizorul Guillaume Senez

Sinopsis Keeper

Keeper spune povestea lui Mélanie, o adolescentă de doar 15 ani (Galatéa Bellugi) ce rămâne însărcinată și se hotărăște să păstreze copilul. Iubitul ei, Maxime (Kacey Mottet Klein), elev la aceeași școală și dornic de a urma o carieră în fotbal, îi este alături de-a lungul sarcinii. Cuplul este așadar prins într-o situație în care deciziile sunt greu de luat, iar suspansul filmului este excelent asigurat de jocul impecabil al celor doi tineri actori din rolurile principale.

Pornind de la ideea filmului, profesorii au ocazia să discute mai departe cu elevii la sala de clasă și să aprofundeze lecția de educație prin film: „Sarcina în rândul adolescenților – o perspectivă alternativă”, dar și lecția de cinema, despre „Nașterea unui actor”, care conține informații și exerciții aplicate despre meseria de actor, alegerea actorilor, relația regizor-actor, tehnici de actorie, despre „star-system” , copii actori și despre interpretul lui Maxime din Keeper, Kacey Mottet Klein, și formarea lui ca actor încă de la o vârstă fragedă.

Fiecare capitol din lecția de cinema este însoțit de o serie de fragmente din filme celebre, care ilustrează și fixează conceptele de cultură cinematografică. Astfel, elevii pot învăța cu ușurință și interactiv despre temele de cinema propuse.

Mai multe informații despre proiectul Filme pentru liceeni puteți găsi pe site-ul oficial.

Un comentariu la „Filmul Keeper este proiectat în cadrul proiectului Filme pentru liceeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *