Filmul Orizont va deschide Love Story Festival

Orizont-love-story-festival

Filmul Orizont, al lui Marian Crișan, va deschide cea de-a doua ediție a Love Story Festival, premiera oficială urmând să aibă loc pe 12 februarie.

Love Story Festival va avea loc la Brașov, în perioada 8 – 14 februarie, la Cinema One și Cinemateca Patria. La Cinema One vor rula filme noi, iar la Cinemateca Patria cinefilii vor avea parte de filme clasice, filme de artă și filme interzise minorilor. De asemenea, Love Story Festival va avea și o secțiune dedicată copiilor.

Sinopsis Orizont

Orizont este o adaptare liberă după nuvela Moara cu noroc, scrisă de Ioan Slavici, și spune povestea unui cuplu, Lucian (András Hatházi) și Andra (Rodica Lazăr), care preia în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Cu un scenariu inspirat de nuvela „Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici, “Orizont” nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căruia îi aduce un omagiu cinematografic.

Filmul e construit pe intriga originală clădind tensiunea în jurul lui Lucian, un tată și un soț care ajunge la extreme pentru a-și proteja familia,
– spune regizorul Marian Crișan.

Trailer Orizont

Programul complet al festivalului va fi anunțat și pe pagina oficială de Facebook, dar și pe site-ul www.lovestoryfestival.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *