Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair Ediția I

Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair Ediția I se apropie de start. Va începe săptămâna viitoare, joi, 25 august, și se va încheia duminică, 28 august 2011.

Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair își propune să fie mai mult decât un simplu festival de film, fiind, de altfel, și un târg dedicat industriei cinematografiei est-europene. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Ploiești, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, RADEF România Film și Asociația pentru Integrare Culturală Europeană.

Numai enumerând numele instituțiilor de mai sus îți dai seama că e ceva serios, iar dacă mai adaug și următorul extras din comunicatul de presă, deja te-am dat pe spate. Așa-i?

Organizatorii isi propun ca, in cadrul acestui eveniment inedit, regizorii, producatorii, distribuitorii si alti reprezentanti ai industriei filmului est-european sa se intalneasca intr-o atmosfera profesionista, sa-si prezinte filmele, sa vanda sau sa achizitioneze drepturi de difuzare sau productii ori sa-si gaseasca coproducatori pentru viitoare productii. (…)

In cadrul meselor rotunde, dezbaterilor si intalnirilor organizate, producatorii si distribuitorii invitati vor avea posibilitatea de a-si prezenta filmele celor interesati, la fel ca la targurile organizate la Cannes sau in cadrul Berlinalei.

Vezi programul complet al Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair Ediția I

Însă, având în vedere lipsa de promovare și faptul că până săptămâna aceasta nimeni nu știa nimic de chestia asta, mi se pare cel puțin o dovadă de amatorism din partea organizatorilor.

Dar să trecem la filmele care vor putea fi vizionate în cadrul festivalului. Acestea sunt:

Pall Adrien – regia: Agnes Kocsis, coproducție Austria – Franța – Ungaria 2010

The Abandoned / Ostavljeni – regia: Adis Bakrac, Bosnia 2010

Between Two Fires – regia: Agnieszka Lukasiak, coproductie Polonia – Suedia 2010

Dad – regia: Vlado Skafar, Slovenia, 2010

The Show Must Go On – regia: Nevio Marasovic, Croația 2010

The Temptation of St. Tony – regia: Veiko Õunpuu, Estonia, 2009

The Christening – regia: Marcin Wrona, Polonia, 2010

În afară de cele șapte producții menționate mai sus, vor mai fi prezente la Ploiești patru filme românești:

Nuntă în Basarabia – regia: Nap Toader, 2009

Bună! Ce faci? – regia: Alexandru Maftei, 2010

Ursul – regia: Dan Chișu, 2011

Decolarea – regia: Timotei Ursu, 1971

Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair se va desfășura la Hotel Central din Ploiești, iar cele patru filme românești vor fi proiectate în parcul central din fața Primăriei Ploiești. Să-nțeleg că în aer liber… Din păcate, comunicatul de presă nu ne spune ce se va întâmpla dacă va ploua…

Oricum, este un eveniment mai mult decât binevenit într-un Ploiești în care nu se întâmplă mai nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *