GreenTech Film Festival începe luni, 11 noiembrie

Poster-GreenTechFest2019

GreenTech Film Festival – platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii revine în luna noiembrie 2019 cu o nouă ediţie dedicată publicului din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Evenimentele incluse în programul celei de-a treia ediţii de la Bucureşti se desfăşoară în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile ParkLake Shopping Center (zona Main Square şi Cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe. Acestea vor fi urmate de o ediţie specială organizată în Cluj-Napoca, la Cinema Dacia, în ziua de vineri, 22 noiembrie.

Trailer GreenTech Film Festival

Din programul proiecţiilor de film fac parte două documentare prezentate în premieră pentru România:

Blue Heart

miercuri, 13 noiembrie, Cinema City, ParkLake Shopping Center, ora 19.30

Blue Heart documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa. Filmul este proiectat în întreaga lume ca o piesă centrală a campaniei Salvaţi Inima Albastră a Europei.

Artifishal

vineri, 15 noiembrie, la Cinema City, ParkLake Shopping Center şi sâmbătă, 16 noiembrie, la ARCUB (Sala Mare)

Artifishal urmăreşte impactul crescătoriilor şi al fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din întreaga lume. Filmul ne duce în crescătoriile din California, Washington, Oregon şi Idaho, unde asistăm la condiţiile fermelor piscicole din fabrică, precum şi somonul inferior genetic şi accesibil tuturor, pe care îl cresc excesiv.

Programul mai include filmele:

  • The Rise of Vertical Farming, un film care ne oferă un tur captivant în cadrul unui sistem modern de agricultură urbană, care pare a fi pe punctul de a intra în mainstream;
  • In-Vitro Meat, un documentar ce expune producţia de carne cultivată, produsă în laborator prin izolarea celulelor, folosirea AI și a roboților, dar şi beneficiile care pot fi obţinute în urma acceptării acesteia la scară largă, ca alternativă la producția industrială clasica, extrem de poluantă;
  • The Breakthrough in Renewable Energy, un film despre energia regenerabilă, care devine mai ieftină decât cea a combustibililor fosili.

Programul complet al evenimentelor din cadrul GreenTech Film Festival e disponibil pe site-ul greentechfilmfestival.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *