Review > saramon vs Guardians of the Galaxy Vol. 2

guardians-of-the-galaxy-vol-2-review

S-a cam abandonat ideea de title sequence în cinema-ul contemporan, dar nu și la Guardians of the Galaxy, iar aceasta este atât de bine realizată încât, dacă ești puțin atent(ă), îți dai seama încă de aici de intențiile regizorului și scenaristului James Gunn.

Ca orice film cu super-eroi, și Guardians of the Galaxy Vol. 2 începe cu o bătălie crâncenă, numai că bătălia e în fundal, în prim plan apare micul Groot (voce: Vin Diesel). Pe Gunn nu-l interesează acțiunea, exploziile și bătăile, deși nu le neglijează deloc. Gunn e interesat de personaje, vrea să facă din Groot cea mai simpatică creatură dintr-un film cu super-eroi, vrea să ne împrietenim cu Rocket (voce: Bradley Cooper) (pentru că ratonul ăsta chiar are nevoie de niște prieteni mai mult decât ar recunoaște vreodată), vrea să empatizăm cu Peter Quill, alias Star-Lord, (Chris Pratt) care își caută tatăl, vrea s-o înțelegem pe Gamora (Zoe Saldana) și de ce aceasta refuză să-și exprime sentimentele pentru Peter, și mai vrea să râdem cu Drax (Dave Bautista), pentru că… râsul e sănătos.

În 2014, primul Guardians of the Galaxy aducea ceva nou, aducea umor și relaxare într-o lume cu niște super-eroi. Acum, Vol. 2 preia tot ce era bun la primul film și îmbunătățește.

Silver – Wham Bam Shang-A-Lang

https://youtu.be/PeSG0UrBvHc

Nu lipsește nici muzica, poate chiar mai multă decât în primul film. Și poate chiar mai bună. Evident, tot din anii ’70-’80. Filmul începe cu Sweet, cântând Fox On The Run, în timp ce pe ecran apar, după cum vom afla mai târziu în film, părinții lui Peter. Iar title-sequence-ul are pe fundal cântecul celor de la Electric Light OrchestraMr. Blue Sky.
Alte favorite ale mele mai sunt Lake Shore Drive, de Aliiota Janes Jeremiah, Come A Little Bit Closer, al celor de la Jay & The Americans. Pe Wham Bam Shang-A-Lang (Sliver) l-am descoperit abia acum și sună fantastic de bine. M-am bucurat să reascult Southern Nights, de Glen Campbell, ca de altfel și clasicele My Sweet Lord (George Harrison) și Father And Son (Cat Stevens).

”Lucrez pentru că-mi place să spun povești. Îmi plac relațiile pe care le am cu colaboratorii. Și o fac pentru că vreau să mă apropii de oameni și cel mai simplu mod prin care pot face asta este prin cinema”, spunea James Gunn într-o postare de pe profilul său de Facebook.
Iar în Guardians of the Galaxy Vol. 2 reușește să creeze o poveste emoționantă, o poveste despre familie și prietenie, o poveste plină de umor și cu scene de acțiune care arată impecabil.

Poate că durează un pic cam mult și în anumite momente simți nevoia să treci mai rapid peste câteva scene, dar acestea sunt puține și e suficient să-l privești chiar și numai pentru o secundă pe baby Groot și ai uitat de ele.

Trailer Guardians of the Galaxy Vol. 2

2 comentarii la „Review > saramon vs Guardians of the Galaxy Vol. 2”

  1. Pingback: Prin blogosfera cinefilă (8 – 14 mai 2017) | Recenzii filme si carti

  2. Deci eu unul sunt inebunit dupa acest film . Mi-a placut la maxim. Am tot cautat filme similare la Guardians of the Galaxy dar inafara de star trek si star wars nu seamana nici un film. Acesta este unicat mai ales ca joaca Chris Pratt care mi se pare un actor minunat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *