Ieșirea trenurilor din gară, din 18 iunie, în cinematografe

iesirea-trenurilor-din-gara-premiera

Lungmetrajul documentar Ieșirea trenurilor din gară, regizat de Radu Jude și istoricul Adrian Cioflâncă, va avea premiera în cinematografele din România pe 18 iunie, marcând astfel 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

Filmul va avea avanpremiera la Iași, în cadrul Moldova Film Festival (2-6 iunie 2021), fiind proiectat în secțiunea Contemporary Masters. Evenimentul este programat pe 5 iunie, de la ora 19:00, la Cub TNI, și se va desfășura în prezența regizorului Adrian Cioflâncă.

Clip Ieșirea trenurilor din gară

Ieşirea trenurilor din gară este un film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi din iunie 1941. Prima parte a filmului e alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite pe coloana sonoră de declaraţii şi mărturii despre soarta lor. Partea a doua, mai scurtă, reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului, unele dintre ele inedite.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude şi Adrian Cioflâncă, sunetul este realizat de Dana Bunescu, iar montajul de Cătălin Cristuţiu. Producători sunt Ada Solomon, Carla Fotea şi Radu Jude, iar producător asociat este Adrian Cioflâncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *