În așteptarea lui NexT 2013, azi vedem filmele câştigătoare de la NexT 2012

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT va avea loc între 10 şi 14 aprilie. Însă, până atunci, în această seară, joi, 28 martie, în Club Control, vor fi proiectate cele şase filme câştigătoare ale ediţiei din 2012 a festivalului NexT.

Aşadar, vor putea fi urmărite filmele:

Scurtmetrajul francez Pe malurile Mediteranei, realizat de către Olivier Py. Acesta a primit Trofeul NexT 2012, juriul descriindu-l: “un poem cinematografic de amploare, realizat din înregistrările video ale familiei, vechi de 40 ani”.

Scurtmetrajele Junior, realizat de Julia Ducournau, şi Aglaée, în regia lui Rudi Rosenberg. Ambele au câștigat premiul “Cristian Nemescu”, acordat pentru cea mai bună regie. Juriul a comentat astfel decizia sa: în timp ce „Aglaee” surprinde lumea adolescenţilor, cu tot ce cuprinde ea: maliţiozitatea, lipsa de onestitate şi vulnerabilitatea, “Junior” spune o poveste cu răsturnări de situaţie, amestecând cu îndrăzneală dramatismul comic cu horror-ul cronenbergian.

Scurtmetrajul spaniol Camera. Acesta a primit premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră, cel premiat fiind sound designer-ul Nacho Arenas.

Vor fi și două filme românești în program: scurtmetrajul De azi înainte, al lui Dorian Boguță, premiat de juriu la categoria pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, și Hello Kitty, în regia lui Millo Simulov, care a fost preferatul publicului la ediţia de anul trecut, primind Premiul publicului pentru film românesc.

Proiecţia va începe la ora 19.30 iar accesul este liber şi se face prin intrarea în sala Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *