Încep înscrierile pentru o nouă ediție Aristoteles Workshop

aristoteles-workshop-inscrieri

Cea de-a 12-a ediție a Aristoteles Workshop se află în pregătiri, iar anul acesta se va desfășura în Banat, în comuna Șiria, din județul Arad, locul de naștere al scriitorului Ioan Slavici, în perioada 3 iulie – 5 august.

Sunt aşteptaţi să participe la acest atelier atât regizori, cât şi operatori şi editori. Înscrierile se fac până pe 1 mai pe pagina oficială a proiectului.

Atelierul este organizat de 12 ani de actorul Dan Nuțu, alături de Cristina Hoffman, care a făcut parte din comitetul de selecție al festivalurilor de la Berlin şi Cannes.

Aristoteles Workshop este dedicat tinerilor din întreaga Europă, cu experienţă în domeniile regie, imagine şi montaj, fiind un atelier anual de film documentar în care profesionişti ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului documentar. Programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaşti.

Grupaţi în patru echipe a câte trei participanţi internaţionali – un regizor, un operator şi un monteur -, ei au la dispoziţie 30 de zile pentru a finaliza un film documentar de maximum 30 de minute, deschis la elemente de ficțiune. Evaluarea proiectelor va fi realizată de un juriu format din profesionişti internaţionali, la sfârşitul workshopului.

Ediția a 12-a îl are ca principal expert, care îi va îndruma pe participanţi în perioada teoretică a atelierului, pe documentaristul francez Thierry Garrel, care, timp de peste 20 de ani, a fost şef al departamentului de film documentar al canalului ARTE France, şi şef al departamentului de Documentare şi Arhivă al Institutului Naţional al Audiovizualului (INA).

Program iniţiat alături de Canalul ARTE/France și susținut de organisme precum Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), TVR, Institutul Cultural Român (ICR), organizat cu suportul Farmexim, anul acesta Aristoteles Workshop se desfăşoară cu sprijinul Primăriei comunei Șiria, al Asociației “Cetatea Șiria”, al Universității “Vasile Goldiș” din Arad, fiind susținut de canalul Goldiș TV, de Consiliului Județean Arad și de diverși parteneri locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *