Începe a doua ediție a Festivalului de film CINEFEMINA

cinefemina-EVENTCOVER

În perioada 7-10 iulie are loc la București Festivalul de film Cinefemina, un eveniment care promovează excelența artistică a femeilor din industria cinematografică europeană – regizoare, scenariste, producătoare etc.

În programul de anul acesta găsiți filme documentare și filme de ficțiune foarte diferite ca mod de concepție și de realizare, cu maniere de abordare complexe, de la experimental la povești personale, cu perspective și sensibilități diverse, dar și pline de forță, totodată.

Cinefemina a luat naștere din dorința de a promova viziunile și creațiile artistice ale cineastelor europene. Dorim să aducem în prim plan teme importante precum valorile feminine din lumea artistică, inegalitatea de gen și de șanse din industria de film, dar și să combatem stereotipurile din societate, a declarat Therese Hyden, Ambasadorul Suediei la București.

Cinefemina propune o selecție de 11 filme realizate de regizoare din Austria, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Polonia, România, Spania, Suedia și Turcia. Prin ochii acestor artiste și prin lentilele camerelor lor de filmat veți redescoperi lumea în care trăim, cu o privire proaspătă, originală, atentă la detalii.

Am susținut acest festival din dorința de a favoriza o schimbare de perspectivă asupra vulnerabilităților, cât privește femeile-regizor. Vocile articulate ale regizoarelor prezente în această ediție Cinefemina, dar și profunzimea discursului lor artistic intră într-un dialog, care, sperăm noi – să insufle mai mult curaj în comunitatea femeilor din industria de film din România, de a-și duce mai departe ideile și pregătirea profesională, a completat Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Biletele se pot achiziționa direct de la Cinema Elvire Popesco sau online pe platforma Eventbook.

Mai multe despre eveniment și programul festivalului aflați de pe pagina dedicată acestuia pe Facebook.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *