Începe Anim’est 2016

animest-2016

Vineri, 7 octombrie, va debuta cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est.

Festivalul va fi deschis cu filmul La Tortue Rouge / Țestoasa roșie, în regia lui Michael Dudok de Wit, cel care deține în palmares premiile Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie (Father and Daughter, 2000).
La Tortue Rouge a primit Premiul special al secțiunii Un Certain Regard de la Cannes 2016.

Kubo and the Two Strings, cea mai nouă producție a celebrului studio american de stop-motion LAIKA, este un alt film ce va avea premiera națională în cadrul Festivalului Anim’est.

Promo Anim’est 2016

Anim'est 2016

Luna, the master of animation vă așteaptă între 7 și 16 octombrie la a 11-a ediție Anim’est <3

Feat. Luna the angel – voiced by her human, Andrei Runcanu Photography – with music by kozlof

#Animest2016

Posted by Anim'est on 3 Octombrie 2016

La conferința de presă de ieri, au fost prezentate și două creații realizate în cadrul workshop-ului de animație Animation Worksheep, pe care le puteți viziona mai jos.
Primul este un videoclip realizat pentru piesa Cristina a celor de la Robin and the Backstabbers, iar cel de-al doilea, un videoclip pentru piesa Nativ a trupei Environments.

Aflat la a șasea ediție, Animation Worksheep a devenit anul acesta primul atelier internațional de animație din România, reprezentând un best of al edițiilor anterioare, dar și primul proiect găzduit de CINETic.

Spre deosebire de anii anteriori, participarea la atelier se bazează pe selecția a șase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanți ai edițiilor anterioare, alături de șase animatori români recrutați de echipa Anim’est.

CINETic este un proiect conceput de către Universitatea Națională de Arta Teatrală și Cinematrografică I.L. Caragiale (UNATC) și finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și din Bugetul Național, cu scopul dezvoltării cercetării și tehnologiei creative. Acesta pune la dispoziția studenților echipamentul și softul necesar prelucrării imaginii prin multiple tehnici artistice.

Robin and the Backstabbers – „Cristina”

Environments – „Nativ”

https://youtu.be/HN5Zs5K9QIM

Cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2016 la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, Club Fabrica și Club Control. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul www.eventbook.ro și vor fi disponibile, de asemenea, și în cinema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *