Începe Săptămâna Filmului Maghiar 2012

Luni, 19 noiembrie, se dă startul celei de-a șasea ediții a Săptămânii Filmului Maghiar, un eveniment organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, împreună cu Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

Săptămâna Filmului Maghiar se va desfășura în perioada 19 – 25 noiembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român – Studioul Horia Bernea, intrarea la proiecții va fi liberă, în vreme ce filmele vor avea subtitrare atât în limba română, cât și în limba engleză.

Sub sloganul „20 de ani în Bucureşti”, un număr de 20 de filme (lungmetraje de ficțiune, filme documentare sau scurtmetraje) produse între 2009 și 2012 vor putea fi vizionate în cele șapte zile.

De asemenea, anul acesta, va fi inaugurată și secțiunea Festival invitat, iar primul eveniment care va figura în această secțiune va fi Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj ALTER-NATIVE din Târgu Mureş. Filme din cadrul acestuia vor fi proiectate duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 18:30.

În încheierea Săptămânii Filmului Maghiar, va fi difuzat co-producția româno-maghiară De ce fierbe copilul în mămăligă, scrisă și regizată de către Deák Krisztina.

Trailer Final Cut – Doamnelor şi Domnilor

Însă filmul pe care vă invit să nu-l ratați de la această ediție este și cel care deschide evenimentul, luni, 19 noiembrie, de la 18:30.

Prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, la Festivalul de Film de la New York sau la cel de la Telluride, Final Cut – Doamnelor şi Domnilor, în regia lui Pálfi György, cu un scenariu scris de Ruttkay Zsófia, are o abordare pur și simplu nouă și surprinzătoare. Chiar dacă povestea este una clasică, Pálfi György a regizat un film montat din scene de câteva secunde selectate din peste 400 de filme clasice din cinematografia internaţională.

Mai multe detalii despre acest film puteți descoperi pe site-ul oficial: FinalCut-movie.com.

Programul complet al Săptămânii Filmului Maghiar este disponibil pe site-ul Muzeului Țăranului Român.

3 comentarii la „Începe Săptămâna Filmului Maghiar 2012”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *