Infinitum – primul serial web SF românesc

În Statele Unite ale Americii sau în Marea Britanie, serialele web au devenit o nouă oportunitate a autorilor de film să-şi prezinte ideile într-un mod cât se poate de atractiv. Practic, a revoluţionat percepţiile despre ceea ce înseamnă filmul în sine sau serialul de televiziune.

Mai ales pentru că este mult mai uşor de realizat, ajunge şi mai simplu la privitori şi este uşor de accesat.

În România, însă, acest domeniu este subdezvoltat, în momentul de faţă. De aceea, Blog de Cinema susţine primul proiect românesc al unui serial web science-fiction, anume Infinitum.

Creat de Petre Apostol, unul dintre iniţiatorii Blog de Cinema, serialul a început o campanie de strângere de fonduri pe platforma online Indiegogo.

Astfel, oricine doreşte poate să contribuie la un eveniment istoric pentru România, realizarea primului serial web science-fiction românesc. Şi, în plus, există o multitudine de beneficii care le sunt oferite în schimbul contribuţiei respective, ajungând chiar şi până la credit de Producător Executiv.

Despre campanie, realizatorul serialului a spus: „Unul dintre motivele pentru care am apelat la această modalitate o reprezintă dorința de a spune respectiva poveste cât mai aproape de modul în care ar trebui să arate, de adevărul sentimentelor personajelor din interiorul său. Deoarece filmul nu este niciodată ieftin de realizat. Iar un film science-fiction are nevoie de multe lucruri pentru a ieşi în evidenţă, mai ales ţinând cont de nivelul tehnologic la care am ajuns în prezent. Pentru a crea efecte care să uimească, ai nevoie de un buget pe măsură. Iar, în plus, printr-o astfel de campanie încercăm să oferim persoanelor interesate șansa de a se implica în producție încă dinainte de realizarea serialului”.

În momentul de faţă, scenariul primului sezon este deja scris, nemaifiind nevoie decât de bugetul necesar pentru a da startul filmărilor.

Sinopsis Infinitum:

„Em (Emanuela) şi Geo (George) sunt doi tineri foarte îndrăgostiți unul de altul. Plecați într-o excursie departe de civilizație, nimeresc din întâmplare peste o zonă în care legile fizicii cunoscute în universul nostru sunt distorsionate. Totul din jurul lor parcă are viață proprie, iar ei sunt intruși într-o lume în care nu au permis de acces. Cei doi se aventurează în necunoscut, descoperind o clădire uitată de lume și de timp, în care sunt prinși ca într-un labirint fără ieşire. Ajung, astfel, să se lupte pentru supravieţuire și află că nu sunt singuri. Iar Em are un secret pe care încă nu este pregătită să-l divulge. Cei doi trebuie să găsească o scăpare pentru a spune lumii ceea ce au descoperit, până nu va fi prea târziu”.

Mai multe despre concept, despre ideea care a stat la baza acestui serial şi despre aventura a ceea ce reprezintă Infinitum, puteţi afla şi pe siteul oficial al filmului: petreapostol.com/infinitum.

Teaser Infinitum:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *