Inside Llewyn Davis, la Les Films de Cannes à Bucarest

Cel mai recent film al fraților Coen, Inside Llewyn Davis, va fi proiectat, în premieră în România, la cea de-a patra ediție a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest.

Inside Llewyn Davis a câștigat, anul acesta, Marele Premiu al juriului, la festivalul de la Cannes și îi are în rolurile principale pe: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake și Garrett Hedlund. Scenariul a fost inspirat după biografia muzicianului Dave Van Ronk.

Tot în premieră, va putea fi văzut și filmul Omar, al regizorului Hany Abu-Assad, recompensat cu Premiul Juriului secțiunii Un Certain Regard.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof este și el prezent în programul Les Films de Cannes à Bucarest cu Manuscripts Don’t Burn, un film turnat în secret și păstrat fără generic, pentru a nu-i pune în pericol pe cei care au lucrat la el.

Cel de-al doilea lungmetraj al lui J. C. Chandor, cel care a mai regizat Margin Call, a fost prezentat la Cannes în afara competiției iar, luna aceasta, va putea fi văzut și la București. Cu un singur actor – Robert Redford, All is Lost este un film mai puțin convențional.

De asemenea, la această ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, regizorul mexican Amat Escalante, câștigătorul Premiului pentru regie la Festivalul de la Cannes, pentru Heli, vine pentru prima dată în România, fiind unul dintre invitații speciali de anul acesta, alături de Abdellatif Kechiche, câștigătorul Palme d’Or, care își va prezenta în premieră filmul La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2/ Adele: Capitolele 1 și 2.

Les Films de Cannes à Bucarest se va desfășura în perioada 25 – 31 octombrie, la CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *