Interviu > Andrei Mateiu, la primul său rol principal în O lună în Thailanda

O lună în Thailanda, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera vineri, 16 noiembrie.

Povestea este una destul de simplă: Radu, interpretat de Andrei Mateiu, își dă seama, în noaptea Anului Nou, că nu e mulțumit de viața lui sentimentală și decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Apoi, pleacă prin cluburile bucureștene în căutarea fostei sale iubite (Sînziana Nicola).

Cu această ocazie, am stat de vorbă cu Andrei Mateiu, cel care-i dă viață pe ecran lui Radu, personajul principal al filmului.

Blog de Cinema: O lună în Thailanda reprezintă primul film de lungmetraj în care ai un rol principal. Cum te-ai simțit în această postură? Ai simțit o anumită presiune pe umerii tăi știind că personajul tău va fi în centrul atenție?

Andrei Mateiu: Intr-adevar nu este un lucru usor. In timpul filmarilor am incercat sa ma concentrez cat mai mult asupra firului povestii si nu a fost deloc simplu. Bineinteles, nu s-a filmat in ordinea cronologica si atunci a trebuit sa fiu concentrat pe ce aveam de facut.

BdC: Cum ai obținut rolul? S-a organizat un concurs de casting sau te știai dinainte cu Paul Negoescu și personajul fusese deja gândit pentru tine?

A.M.: Nu a fost un casting. Stiam de ceva vreme ca Paul scrie un scenariu si personajul principal voi fi eu.

BdC: Nu am văzut încă filmul, însă, din materialele de presă dezvăluite până acum, pare a aduce ceva nou în cinema-ul românesc de după 89. Totuși, care a fost motivația ta pentru a juca în acest film?

A.M.: Aduce ceva nou in sensul in care vorbim despre un film cu tineri, despre tineri, despre problemele relatiilor din ziua de azi. Motivatia pentru a juca in acest film este clar faptul ca am mai lucrat cu Paul inainte si aveam incredere in el si totodata dorinta de a juca un rol principal intr-un lung metraj.

BdC: Regizorul Paul Negoescu este cam de-aceeași vârstă cu tine (un pic mai tânăr). Care au fost diferențele dintre a lucra cu un regizor atât de tânăr, față de Portretul luptătorului la tinerețe, unde l-ai avut ca regizor pe Constantin Popescu?

A.M.: Sincer sa fiu nu am simtit o diferenta intre ei . Oricum Constantin este destul de tanar si el. Am lucrat si cu Cristi Puiu dar nu cred ca la nivelul acesta de munca mai conteaza varsta. Cand lucrez cu un regizor nu iau in considerare varsta lui , ma raportez pur si simplu la faptul ca suntem colegi pe platou si trebuie sa facem ca filmul sa iasa cat mai bine, fiecare din punctul sau de vedere.

BdC: Cum ai convinge publicul, în doar câteva cuvinte, că merită să-și petreacă o oră jumate la cinema, urmărind O lună în Thailanda?

A.M.: Mergeti sa va regasiti in filmul romanesc!

Mâine veți afla ce filme îi plac lui Andrei Mateiu, care, prin acest film, parcă mai sparge monotonia din ultima vreme, când majoritatea filmelor românești îl au în rolul principal pe Andi Vasluianu.

2 comentarii la „Interviu > Andrei Mateiu, la primul său rol principal în O lună în Thailanda”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *