Interviu > Florin Babei, regizorul episodului “Unirii”, din Love Bus

florin-babei-love-bus

Vineri, 22 august, va avea premiera filmul Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, un film-omnibus format din cinci episoade, prezentând fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece într-un cartier al Bucureştiului.

Pe parcursul acestei săptămâni, vom prezenta în fiecare zi câte un interviu cu fiecare dintre cei patru regizori și o regizoare, care au realizat cele cinci părți ale acestui film. Am început cu Roxana Andrei și Mihai Mincan și continuăm azi cu Florin Babei, autorul celui de-al treilea episod, a cărui acțiune se desfășoară la Unirii.

Episodul 3: UNIRII

Regie: Florin Babei
Scenariu: Florin Babei, Roxana Mocanu
Cu: Bogdan Zamfir, Cătălina Crişan, Issabela Yang, Nicolas Teodorescu
Imagine: Alex Brendea
Montaj: Florin Babei

Sinopsis:

La o petrecere de adolescenți, Bobo încearcă să-și convingă iubita virgină să se culce cu el, dar Cătălina nu se simte pregătită şi îl refuză. Mai târziu, cei doi își vor găsi alinarea în brațele altora.

Love Bus - Unirii

Love Bus – Unirii


Blog de Cinema: În primul rând, ar trebui să te prezinți.

Salut sunt Florin Babei, am terminat regie de film la UNATC in urma cu doi ani. Am mai facut scurtmetraje si in facultate dar si in afara ei.

BdC: Ai mai făcut alte scurtmetraje (videoclipuri, reclame)? Se pot găsi online?

Am facut cateva videoclipuri, printre care, Noi doi-Ana Odagiu. Doar ce am terminat un videoclip pentru Ralflo si Andreea Balan, acum lucrez la un altul in colaborare cu cei de la Roton Music. Am o casa de productie Edo film (infiintata alaturi de alti doi colegi). Si site-ul unde am postat videoclipurile si reclamele facute: www.contactedofilm.wix.com/home

BdC: Cu ce ai vrea să rămână spectatorul după vizionarea segmentului tău din Love Bus?

In primul rand sa se identifice cu personajele si sa ramana in cap cu ideea ca asa se intampla.

BdC: În cazul realizării unui lungmetraj, ce gen ai aborda?

Musical.

BdC: Cum ai ajuns să te apuci de cinema?

Pur intamplator, am participat pe la 15 ani la un concurs si am facut un scurtmetraj cu colegii de scoala, am luat un loc 4 pe tara si asta m-a motivat sa continui in directia asta.

BdC: De ce ai luat parte la acest proiect?

Pentru ca a fost unica sansa prin care publicul larg ar fi putut sa imi vada filmul.

BdC: Care este episodul favorit din Love Bus (exceptându-l pe cel făcut de tine)?

Episodul 4, Tineretului, cel realizat de Radu Vasile.

BdC: Câteva date tehnice: cum te-ai pregătit pentru filmări? Câte zile au durat? Ți-ai programat dinainte câte pagini din scenariu să filmezi pe zi?

Am scris un draft de scenariu, apoi i l-am aratat lui Paul Negoescu, el a fost incantat de idee si m-a ajutat pe alocuri cu scrisu. Apoi am sunat-o pe Roxana Mocanu, scenarista filmului, si cam toata vara am scris la scenariu. Dupa 8 drafturi ne-am dat seama ca trebuie sa ne intoarcem la draftul 7 si cam asta a fost cu scenariu. Apoi preproductia , a durat cateva luni, am facut casting cu vre-o 70 de persoane. Am ales 4 actori, actori neprofesionisti si a trebuit mai intai sa le predau tehnica de actorie Meisner si apoi sa lucrez cu ei. Am avut 4 nopti de filmare, destul de obositoare, cu tot felul de surprize, politia care ne batea la usa in fiecare seara, pentru ca dadeam muzica prea tare. Era totusi o filmare a unei petreceri cu 30 de adolescenti galagiosi. Si cam asta e in mare povestea filmarilor.

5 filme favorite – Florin Babei

Kids (1995)

regia: Larry Clark

Ken Park (2002)

regia: Larry Clark

We need to talk about Kevin (2011)

regia: Lynne Ramsay

Elephant (2003)

regia: Gus Van Sant

Donnie Darko (2001)

regia: Richard Kelly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *